Könyvszüret Budapesten és New Yorkban – a Bolond lyukból című kötetet Szánthó Miklós írta

Könyvszüret Budapesten és New Yorkban – a Bolond lyukból című kötetet Szánthó Miklós írta

Magvas gondolatok a kormányközeli személyiségektől.

„Ma már nem az a lényeg, hogy aki nem lép egyszerre, az is kapna rétest estére, hanem hogy mindenféle egyszerre lépés üldözendő, mert súlyosan traumatizálja azokat, akik nem kívánnak egyszerre lépni, mégis kérnek rétest” – idézte többek között a Magyar Nemzet Szánthó Miklóst, aki a Bolond lyukból főcímmel, A polkorrekt őrület szemléje 2023 alcímmel ellátott kötetét mutatta be újságíróknak. A kormánylap szerint az Alapjogokért Központ főigazgatója a sütihez való hozzájutás bonyolult problémáját azzal egészítette ki, hogy erre Nyugat-Európában vagy az Egyesült Államokban az elmúlt években nagyon sok jogi, politikai és kulturális példát lehetett látni, s hogy „meghatározó nyugati intézmények tébolydává váltak, ráadásul olyan tébolydává, ahol az ápoltak vették át a hatalmat”.

Szánthó azután begyűrűző hatásokról is beszélt. Mint mondta, ezeken mi mosolyogtunk, nevettünk, hogy mi ez a marhaság, és biztosak voltunk abban, hogy Magyarországra semmiképpen sem teheti be a lábát ez az őrület. Ezután leleplezte a rétes szimbolikáját, amelyen keresztül azt akarta érzékeltetni, hogy a gyermekvédelmi törvény és a magyar alaptörvényben foglalt szabályok ellenére a fű alatti érzékenyítés a globális trendeknek megfelelően folyik a streamingszolgáltatókon, érzékenyítő mesekönyveken és drag queen előadásokon keresztül.

A tudósításban olvasható, hogy a kötet bemutatóját kerekasztal beszélgetés követte. Ezen részt vett kormánypárti sajtómunkás is, aki egyenesen úgy fogalmazott, hogy

„egy ilyen kötet így összeszedve alaposan fejbekólintja az embert”.

Mélyebbre ásva a kérdésben Szilvay Gergely azt mondta, hogy ha közelebbről vizsgáljuk a témát, mindenki számára nyilvánvalóvá válik: politikai sátánisták, akik a woke-ideológiát követik. Amiből pedig az következik egyértelműen, hogy miért állnak szemben a kereszténységgel. A Mandiner főmunkatársa azt is leszögezte, hogy mindennek addig kell és lehet ellenállni, amíg a nyugat-európai országokban is észhez nem térnek az emberek.

Az Alapjogokért Központ főigazgatója nem először tartott különleges könyvbemutatót. Nemrégiben például New Yorkban is volt egy ilyen, ahol a „magyar rafinéria” fontosságáról beszélt. Arról, ami részét képezte az „ezer éve állandó Szent István-i nagystratégiának”, s ami nem engedte, hogy a különféle birodalmak beolvasszák hazánkat. A szerényen csak Last Warning to the West (Utolsó figyelmeztetés a Nyugatnak) című, a magyar politikai sikerekről szóló angol nyelvű könyv bemutatójáról ugyancsak a Magyar Nemzet számolt be.

A kötet szerzője, Dr. Shea Bradley-Farrel, egyben pár hónapja a közpénzzel kitömött Alapjogokért Központ vezető kutatója is. A hálájának jeleként is érzékelhető, hogy az ezeréves Szent István-i rafinéria ideáját nem hagyta lebegni a szellemi térben, hanem a főigazgatónál közelebb hozta, érzékelhetőbbé tette az olvasóknak. Rámutatott ugyanis arra a konkrét általánosságra, hogy Magyarországnak kemény múltja volt, de a magyarok nemcsak túlélték, hanem nap mint nap azon dolgoznak, hogyan tudják jobbá tenni a jövőjüket.

Különösen 13 éve, amióta az országnak konzervatív kormánya van – tette még konkrétabbá, hogy ebben Orbán Viktornak elévülhetetlenek az érdemei.

A könyvbemutatóról nem hiányzott Gavin Wax sem, aki ha valaki nem tudná, ő a New York Young Republican Club elnöke. A fiatalember kiemelte hazánk bátorságát, ellenálló képességét a progresszív baloldal törekvései ellen, és leszögezte, hogy „a magyaroknak szabadoknak kell maradniuk, nem eshetnek vissza a viszontagságos múltba”. Nyilván viszontagságosként nem az ezerévesre gondolt, hanem a Gyurcsány Ferenc-ire.

(Címlapkép: Szánthó Miklós - Facebook)