Kormánypárti lapként támadhat fel a Népszabadság

A Magyar Hírlap beolvadhat a Magyar Időkbe.

Fontos, hogy a Mediaworks számos nagy példányszámú vidéki napilapot is kiad, amelyek rövidesen Liszkay és Mészáros Lőrinc közös érdekeltségébe kerülhetnek. A hírek szerint a tranzakció azonnali lebonyolítása helyett megelégednek egy opciós szerződéssel, vagyis azzal, hogy bármikor lehívható a tulajdon.

Valamire készül Mészáros cége - talán a Népszabadságra fáj a foga?

A márciusban bejegyzett Opimus Press Zrt. 20 millió euró névértékű kötvényt bocsátott ki, hogy a tervezett vállalatfelvásárlásait finanszírozza, szúrta ki a napi.hu. A Mészáros Lőrinc milliárdos vállalkozóhoz, Orbán Viktor miniszterelnök jó barátjához köthető cég bejegyzett tevékenységei között megtalálható a pr és a kommunikáció is.

A Magyar Idők kiadójának állítólag már konkrét listája van azokról, akiket átvesznek majd a kormánypárti Népszabadsághoz. Idetartozik, hogy a múlt szombaton felfüggesztett napilap munkatársait viszont nem csoportos leépítés keretében teszik utcára, hanem mindenkivel egyenként akarnak megállapodni.

Heinrich Pecina, a Népszabadságot is kiadó Mediaworks tulajdonosa azt mondta, a magyarországi menedzsment rosszul kommunikált, alábecsülte a reakciókat boldog lenne, ha valaki levenné róla a Népszabadság „koloncát”. A Népszava arról is írt, hogy az iparági szóbeszédek szerint a Széles Gábor által tulajdonolt Magyar Hírlap beolvad a Magyar Időkbe.