Egy amerikai idősotthonban 17 holttestet találtak egymásra pakolva

Egy amerikai idősotthonban 17 holttestet találtak egymásra pakolva

New Jersey kormányzója, Phil Murphy csütörtök délutáni sajtóértekezletén elcsukló hangon jelentette be, hogy rendőrségi vizsgálat indul az Andover városának idősotthonában történtek miatt.

Az otthon épülete mellett - még hétfőn, egy lakossági bejelentés nyomán - 17 holttestet találtak egymásra pakolva egy hevenyészett halottasházban. A rendőrség vizsgálatai szerint a 17 halott mindegyike az otthonban hunyt el Covid-19 betegségben.

Az idősotthonban egyébként a vírusfertőzés nyomán kialakult tüdőgyulladásos betegség eddig 68 halálos áldozatot követelt. Eric Danielson, a kisváros rendőrfőnöke nem mentegetve ugyan a történteket, de azt hangoztatta újságíróknak: az otthonban olyan gyors egymásutánban következtek be az elhalálozások, hogy a vezetők hirtelenjében nem tudták hol elhelyezni az elhunytakat.

A kormányzó további átfogó vizsgálatot ígért az ügyben. A New York állammal délen határos New Jersey a járvány által leginkább sújtott tagállamok egyike, ahol eddig több mint 71 ezer koronavírusos fertőzést diagnosztizáltak.

(MTI)