Kettő új koronavírus-fertőzöttet diagnosztizáltak Magyarországon

Kettő új koronavírus-fertőzöttet diagnosztizáltak Magyarországon

A Szent László Kórházban járványügyi zárlat alatt álló iráni SE hallgatónál és egy magyar nőnél - az idős magyar férfi beteg 74 éves feleségénél - diganosztizáltak új koronavírus-fertőzést

- olvasható a kormány tájékoztatási honlapján.

Mindketten a járványügyi kontaktus-kutatás során kerültek a népegészségügyi hatóság látókörébe. Ezzel kilencre nőtt Magyarországon a koronavírus-fertőzöttek száma, köztük 5 iráni, 1 brit és 3 magyar állampolgárral.

Pont ma írtunk az Index információi alapján arról, hogy a 74 éves nő tömegközlekedéssel mehetett a Szent Lászlóba a vizsgálatra:

Azt mondják, hogy a fia fertőzhette meg az első itthoni magyar koronavírusost, de őt vizsgálat után hazaküldték a kórházból

Szombaton jelentették be, hogy diagnosztizálták az első olyan koronavírusos beteget, aki Magyarországon van és magyar állampolgár. A 70 éves, súlyosan beteg férfi az ötödik fertőzött az országban, jelenleg a Szent László Kórházban ápolják. A kormányzati tájékoztató oldalon azt írják róla, hogy a férfit a külföldön élő fia fertőzhette meg, aki február közepén tett magyarországi látogatása előtt Olaszországban és Párizsban is járt.