"Nem lehet különbséget tenni az áldozatok között"

"Nem lehet különbséget tenni az áldozatok között"

A Jobbik politikusa, Varga-Damm Andrea keddi sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy az első női parlamenti képviselő, Slachta Margit emlékére díjat alapít.

A Slachta Margit emlékére díj minden évben kiosztásra kerül azon személy számára, aki Magyarország szociális életében a legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtja. Kifejtette, hogy a díjazottak kijelölésére egy négytagú zsűri alakult, akikből egy szociológus, egy szociálpolitikus, egy a szociális szféra szakszervezeti vezetője, és egy fő újságíró; az elismerést szeptember 18-án, Slachta Margit születésnapján adják át.

Varga-Damm Andrea emlékeztetett: 100 évvel ezelőtt április 14-én kezdte meg képviselői munkáját első nőként Slachta Margit, akit eleinte a férfi képviselőtársak egy része folyamatosan támadott. A képviselőnő a Keresztény Női Tábor tagjaként több alkalommal is jelentős szociális munkát végzett. 

"Slachta Margit egész életében küzdött az elesettek felemeléséért és a társadalmi kirekesztés ellen, a női választójog megadásának élharcosa volt, ahogy fellépett a magyarországi zsidók jogfosztása ellen is."

A jobbikos politikus jelezte, hogy arra kérte a Házelnök urat, hogy a 100. évfordulóra emeljenek szobrot Slachta Margit emlékére az országgyűlésben, azonban ez azóta sem történt meg, éppen ezért döntött úgy, hogy ilyen formában szeretne megemlékezni Slachta Margit kiváló munkásságára. 

Rossz üzenet a menesztés

Lapunk arról érdeklődött a képviselőnőnél, hogy mi a véleménye arról, hogy Kásler Miklós kirúgta az Országos Rehabilitációs Intézet főigazgatóját, illetve a székesfehérvári Szent György Kórház főigazgatóját is a járványhelyzet ellenére. Varga-Damm Andrea úgy fogalmazott, hogy rendkívüli módon veszélyesnek tartja az egészségügyért is felelős miniszter döntését. 

"Ez mindenképpen rossz üzenet az említett intézmények személyzete felé. Mint láthatjuk, mindkét személy rendkívüli tiszteletnek örvendett a dolgozók részéről. Feltehetően azért, mert tisztelték a munkájukat."

Hozzátette, a hírek szerint azért menesztette Kásler Miklós az Országos Rehabilitációs Intézet főigazgatóját, mert nem volt hajlandó a miniszter azon kérését teljesíteni, hogy tegye ki az utcára a betegek 60 százalékát. 

"Olyan nincs, hogy leváltom az egyik áldozatot egy másikra. Itt az is áldozat, akit hazaküldenek és az is, akit a helyére raknának"

- hangsúlyozta a Jobbik politikusa. 

Kiemelte, hogy azt üzeni a kormánynak: ebben a helyzetben nem lehet embertelenül bánni senkivel sem, mert nem lehet különbséget tenni a beteg emberek között.