Ukrajna is szigorítja a belépést az országba

Ukrajna is szigorítja a belépést az országba

Korlátozásokat vezet be hétfő estétől a magyar–ukrán közúti határátkelőhelyeken a koronavírus terjedése miatt az ukrán határőrség – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnap a rendőrség honlapján.

A közleményben azt írták, az ukrán hatóságok előreláthatólag

magyar idő szerint március 16-án 23 órától április 3-ig ideiglenesen betiltják az Ukrajnába történő belépést

a külföldi, valamint a hontalan utasok számára.

A rendelkezés nem vonatkozik azokra az utazókra, akiknek állandó vagy ideiglenes tartózkodási joguk van Ukrajna területére, illetve arra, aki ukrán állampolgár házastársa vagy gyermeke.

Szintén beléphetnek az országba az Ukrajnában akkreditált külföldi diplomáciai és konzuli képviseletek munkatársai, hivatalos nemzetközi missziók képviselői és családtagjaik.

A korlátozás nem érinti az áruszállító tehergépjárművek vezetőit és személyzetét, valamint a légi és vízi járművek legénységét.

A meghatározott időszakban az autóbuszok ki- és belépése is szünetel a magyar–ukrán határállomásokon – olvasható a police.hu oldalon.

Lapunk elsőként számolt be arról, au ukrán határőrök a Záhonnyal szemben fekvő tiszai határátkelőnél már február végén mérték a belépők testhőmérsékletét.

Az ukránok már mérik a lázat a magyar határon

Február 25-től mérik az ukrán határőrök a Záhonnyal szemben levő tiszai határátkelőnél az Ukrajnába belépők testhőmérsékletét - tájékoztat a 112 ukrán hírportál. A megerősített biztonsági ellenőrzést az ukrán határőrség vezetője, Szerhij Dainyeko rendelte el. A határőröket lázmérő készülékkel és egyéni védelmi felszereléssel látták el. Az intézkedés ellenére a határátkelő zavartalanul üzemel, torlódásról nincs hír.

(MTI)