Kósa Lajos egy akolba került Gyurcsány Ferenccel

"Milyen érzés velük egy akolban aludni, velük egy vályúból enni?"

- teszi föl a költői kérdést a legerősebb ellenzéki erő.

A párt közleménye szerint Kósa csupán a Fidesz korruptságáról és vállalhatatlan ügyeiről igyekszik elterelni a figyelmet "kritikán aluli" napirend előtti felszólalásával.

"Ha Kósa Lajos nem csupán Habony Árpád hírhamisító meseújságjaiból tájékozódna, hanem valóban követné a híreket, akkor nem kerülte volna el a figyelmét a Nemzetbiztonsági Bizottsági múlt heti ülésének megállapítása, mely szerint az – okiratokkal, anyakönyvekkel igazoltan – Áder János hozzátartozói által vezetett MNA 'parlamenti párttal nem áll kapcsolatban'."

- folytatódik a közlemény.

Íme a bizonyíték: hazudott Áder, rokona Győrköséknek

Bemutatjuk azokat az anyakönyveket, amelyekből még egyértelműbbé válik, hogy az MNA-alapító, rendőrgyilkossággal gyanúsított Győrkös István felesége a köztársasági elnök másod-nagynénje, gyermekeik pedig, köztük az MNA-vezető ifj. Győrkös István, Áder János másod-unokatestvérei. A rokoni kapcsolatról megszólaltattuk Győrkös Kolost is, aki elmondta, hogy mennyire rosszul esett neki és édesanyjának az, hogy a köztársasági elnök letagadta a rokoni kapcsolatot.

A párt szerint Kósa figyelmét az is elkerülte, hogy az iráni nagykövetség fogadásán, amelyen Győrkös fia is jelen volt, számos fideszes képviselő is megjelent. A Jobbik szerint ezért nyilvánvaló, hogy a kormánypárti politikus

"ugyanazon hazug, ócska forgatókönyv alapján mondta el napirend előtti hozzászólását, amelyből a Habony Művek is 'dolgozik'".

A vezető ellenzéki párt szerint Rogán Antal bizalmasának és Soros György bankárának közelmúltbeli találkozója lehet a válasz arra a kérdésre, hogy miként keveredett Kósa a fentebb felsorolt társaságba.

"A Jobbik a korrupciót fogja megszüntetni, amelynek járulékos eleme a korrupt fideszes politikusok kemény elszámoltatása lesz"

- zárul a közlemény.

A Fidesz már betiltaná a Jobbikot?

Kósa Lajos szerint azokat a pártokat, amelyek "kapcsolatot ápolnak" a szélsőséges szervezetekkel (ti. az MNA-val), "tiltani kell, üldözni kell", a kormány államtitkára szerint pedig meg kell vizsgálni, hogy elég szigorúak-e a törvények. A Fidesz felkészült a legnagyobb ellenzéki erő felszámolására?