Rendőröket küldtek a Kósa ellen tüntetőkre

Kósa nem stróman édesanyjának a sertéstelepe előtt tiltakoztak.

Kósa Lajos miniszter családjának egyik mátészalkai érdekeltségébe tartozó létesítmény előtt demonstráltak vasárnap az MSZP aktivistái, ám a rendőrök hamar véget vetettek az egyébként jogszerűen megrendezett tüntetésnek.

„Ez egy pitiáner aljas kis megfélemlítés volt. Ahova nem tudnak kopaszokat küldeni, oda kivezénylik a rendőrséget. Az eset után egy kérdés marad: Kósához, Tiborczhoz, Szabóhoz, Semjénhez, Matolcsyhoz mikor kopogtatnak már be a rendőrség és az ügyészség emberei?”

-tette fel a költői kérdést a párt elnökségi tagja.

Kósa Lajosról múlt héten derült ki, hogy 1300 milliárdos vagyont kezelhetett, a dokumentumok szerint ebből 800 millió az édesanyjához vándorolt volna, akiről fia állítja, hogy nem stróman, de sertéstelepei milliós vissza nem térítendő támogatásokat nyertek az államtól.

800 000 000 forintot ajándékoztak volna Kósa Lajos anyjának

Kétmillió-hatszázharmincháromezer-négyszáznegyvenöt euró, vagyis több mint nyolcszázmillió forint - ekkora összeg ajándékozásáról foglalt hiteles közjegyzői okiratba nyilatkozatot Kósa Lajos és a vele furcsa ügyletbe keveredett megbízó. A Magyar Nemzet birtokában lévő, 2013. szeptember 26-án kelt dokumentum szerint az illető Kósa Lajosnénak, a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter édesanyjának kívánta utalni a pénzt saját bankszámlájáról, a „megajándékozottal történt előzetes egyeztetés alapján".