"Köszönjük, Takáts Zsuzsanna!" - több százan a flashmobon

A Facebookon szerveztek megmozdulást a Hajós Alfréd Sportuszoda elé, amelyen a résztvevők szolidaritást vállaltak Kiss László áldozatával. 

A Respekt és ölelés Takáts Zsuzsának Facebook-oldal szervezett villámcsődületet a Margitszigetre. Több százan jelentek meg fél hatkor az 55 évvel ezelőtti nemi erőszak helyszíne, a sportuszoda előtt. A tömegben sokan fehér pólót viseltek, és a szervezők kérésére kört alkotva megfogták egymás kezét, majd 18 órakor együtt mondtak hangos köszönetet Takáts Zsuzsannának.
 
Jaksity Kata nőjogi aktivista, korábbi műsorvezető a kérdésünkre elmondta, hogy a rendezvény Kiss László bocsánatkérése után sem vált okafogyottá. Mint fogalmazott, "a nyomás alatt tett bocsánatkérés nem elég". Álláspontja szerint a nemi erőszak nem csupán egy "ifjúkori botlás". 
 
"Soha nem az
áldozat a hibás"
- hangsúlyozta, majd hozzátette, hogy nagyon sok nő van, aki nem mer a nyilvánosság elé állni, ha ilyen szörnyűség történik vele, és már csak ezért is köszönettel tartoznak Kiss László áldozatának, hogy most ilyen bátor volt. Hozzátette, felháborítónak tartja, hogy sokan még Zsuzsannát hurcolták meg, nemcsak akkor, de az elmúlt hetekben is. A résztvevők ezért mondtak köszönetet a rendezvényen, mert ez talán erőt adhat másoknak is, akikkel ilyesmi történik.