Kövér Lászlóhoz évek múltán ért el az érpataki modell

Persze ő mást ért építők és rombolók alatt.

Az MTI tudósítása szerint az Országgyűlés elnöke Lenti várossá nyilvánításának 40. évfordulója alkalmából látogatott el a Zala megyei településre, ahol díszvendége volt a nagy ünnepségnek.

Kövér itt azt mondta, hogy

„Magyarország építő erői, azaz a választópolgárok többsége 2010-ben, 2014-ben és 2018-ban úgy döntöttek, hogy a korábban elszenvedett országrontás következményeit felszámolva, a jelenben tapasztalható és a jövőben várható ártó szándékok elleni védekezésképpen újjá kell építeni a magyar államot”.

Úgy véli, az újjáépítés lényege az, hogy az állam szolgálja és ne kiszolgáltassa a népét, és erősítse meg a magyarok közötti nemzeti összetartozást. Arra nem tért ki, hogy a magyarokhoz sorolja-e az általa "rombolóknak" tituláltakat is.

Az biztos, hogy Kövér kicsit lemaradt, ugyanis a kifejezéseket egykor már igen nagy visszhang kísérte. Orosz Mihály Zoltán, Érpatak egykori polgármestere ezen kifejezésekre alapozva fektette le az érpataki modellt, ezzel próbálva kiküszöbölni, hogy rasszistának bélyegezzék csak azért, mert megoldást keresett a mai napig az ország egyik legnagyobb problémájának számító cigánybűnözésre. A bélyeget megkapta, a problémákat pedig azóta sem oldotta meg senki, de a Farkas Flóriánt helyén tartó Fidesznek nem is olyan fontos, hogy felemelje ezt a társadalmi réteget. Így Kövér most megpróbál más értelmet adni ezen szavaknak és bűnözőkké silányítani a másképp gondolkodókat.

(Fotó: MTI/Varga György)