Kövér: a Nyugat agymosása, hogy a klímaváltozás fontosabb, mint a migráció

Kövér: a Nyugat agymosása, hogy a klímaváltozás fontosabb, mint a migráció

A május 26-i európai parlamenti (EP-) választáson nem pártokról döntünk, hanem jövőt választunk magunknak - mondta az Országgyűlés elnöke kedden Siófokon. Kövér László lakossági fórumán hozzátette: ez a jövőválasztás ugyanakkor pártokon keresztül valósul meg az Európai Parlamentben.

Kövér nem fogta vissza magát, és párhuzamokat is felállított arról, mi a különbség köztük a hanyatló Nyugat között. Mint az MTI szerint mondta, az emberek Európa-szerte a bevándorlást és a terrorveszélyt tartják a legfontosabb kérdésnek, de a "főáramú, Brüsszelt is uraló" politikusok óriási erőfeszítéseket tesznek azért, hogy ehelyett

  • a jogállamiság,
  • a kelet-európai országok hálátlansága (bármit is jelentsen),
  • vagy a klímaváltozás legyen a választás tétje.

A fideszes politikus elrettentő példaként elárulta, hogy

egy friss felmérés szerint Németországban az emberek 31 százaléka a bevándorlást tartja a legfontosabb kérdésnek, de 32 százalék már a klímaváltozást, ami a „média agymosó hatása" miatt van.

A kormánypárti politikus szerint tehát a klímaváltozás, mint a bolygót és annak teljes emberiségét (is) veszélyeztető természeti átalakulás túl van lihegve, aki ezt a legfontosabb gondnak tartja, annak át van mosva az agya.

Azt hiszem, ezen a ponton rájöhetünk, hogy ilyen embereknek kár is magyarázni az atomenergia veszélyeiről, a környezettudatos életmódról, a megújuló energiáról vagy -idézve őt- éppen a jogállamiságról, hiszen ezekkel nem lehet kocsmai verekedések primitív egyszerűségéig zülleszteni az ország általános szellemi állapotát, pedig annál jobban fizető közönség nem nagyon létezik.

Kövér egyébként arról is beszélt, hogy ahelyett, hogy azon gondolkodna Európa, hogyan lehetne a családok biztonságát helyreállítani, inkább tömeges lakosságcserével próbálják meg gyökértelenné tenni Európa minden országának társadalmát, de itt sem arra a közel százezer keleti migránsra gondolt, akiket a Fidesz az elmúlt években vendégmunkásként behívott az országba az elüldözött magyar családok helyére, mert még a végén megdobálták volna napelemmel vagy ukrán migránssal (a szimpatikusabb agymosottság szerint aláhúzandó).