F@szozott Kövér házmester?

Úgy hangzik!

A rabszolgatörvény miatti mai parlamenti botrány egyik érdekes jelenetét szúrta ki a Reflektor blog. A sípolás, fújolás közepette Kövér László házmester hátrafordulva kérdezett valamit, és bár nem tisztán kivehető, de olybá tűnik, mintha az hagyná el száját:

Hogy hívják ezt a faszt, aki itt üvöltözik?

Noha a házmester száját borító, nádfedeles háztetőt megszégyenítő bajuszrengeteg miatt a szájról olvasás nehéz, azért – mivel a mondat végén van „i” hang, a közepén nem látunk az ott láthatóhoz hasonló száj-, illetve bajuszmozgást. Tehát több mint valószínű, hogy nem azt mondta: „faszit”.

A jelenetet követően Kövér kizárta Varga László szocialista képviselőt az ülésről, később a teljes ellenzék elhagyta az üléstermet.

Óriási balhé a parlamentben: ordibálás, árulózás, kitiltások a rabszolgatörvény miatt

Nem volt egyszerű dolga a Fidesz-KDNP képviselőinek hétfőn az Országgyűlésben, ugyanis a szombati, rabszolgatörvény elleni tüntetés lendülete az ellenzéki képviselőket is felpörgette: Kövér László kizárással fenyegette, elnémította, vagy csak megalázóan beszélt az ellenzéki képviselőkkel. Egy szocialistát végül kizárt, másoknak későbbi büntetést ígért, majd arra kérték, küldje el a bejárattól a parlamenti őrséget, mert félelmet keltenek az ellenzéki képviselőkben.