Közel 9 milliós ülőgarnitúrák kerültek Orbán Viktor Karmelitás teraszára

Közel 9 milliós ülőgarnitúrák kerültek Orbán Viktor Karmelitás teraszára

A Várkapitányság Zrt. szerződéseiből derült ki, hogy a miniszterelnök munkahelyi teraszára minden jel szerint prémium minőségű ülőalkalmatosságokat vásároltak.

Még kényelmesebb körülmények között fogadhatja vendégeit Orbán Viktor a Karmelita kolostorban – derítette ki az mfor.hu a Várkapitányság Zrt. nyilvános szerződései alapján.

Mint írják, a Miniszterelnökség tulajdonosijog-gyakorlásával működő Várkapitányság Zrt. a Budavári Palota és környezetében található, állami tulajdonú műemlék ingatlanok, így a Várkert Bazár és más felépítmények, valamint az ezen területen fekvő zöldfelületek vagyonkezelésével, fejlesztésének előkészítésével, lebonyolításával és az üzemeltetés mindennapos feladataival foglalkozik.

Az egyik, június 6-tól szeptember 26-ig érvényes szerződés kültéri (terasz) ülőgarnitúrák beszerzéséről szól a Karmelita épületegyüttesbe, egész pontosan nettó 8,7 millió forintért

- derült ki az mfor cikkéből.

A partner a Pápai Asztalos Kft, amely már otthonosan mozog a Budavári Palotában, hiszen a cég készítette a Szent István terem famunkáit is, de a parlament 2014-ben elkészült, új ülésterme is a nevükhöz fűződik.

Mivel a piacon sokféle kültéri ülőgarnitúra elérhető a félmillióstól a 3,6 milliósig, a lap szerint valószínűsíthető, hogy a Karmelitába prémium minőségű darabok kerülnek, hiszen a 8,7 millió forintos, teraszra szánt bútor ténylegesen magas árkategóriába tartozik.

Ha már pénzügyek:

A szerződésekből az is kiderült, hogy a már említett Pápai Asztalos Kft.-n kívül igencsak jól járt a kormányzati propagandakampányok fő felelőse, Balásy Gyula is, akinek cégei a magyar uniós elnökség rendezvénysorozat lebonyolításában érdekeltek.

A Várkapitányság Zrt. a Lounge Event Kft.-vel 277 millió forint értékben kötött megállapodást.

Az mfor megjegyzi,

a milliárdos vállalkozóhoz köthető másik cég, a New Land Media Kft. egy 800 millió forintos szerződést is kapott a Várkapitányságtól, cserébe turisztikai és kulturális programokat kell népszerűsíteniük.

(Címlapkép: A Miniszterelnökségnek helyet adó, egykori Karmelita kolostor a főváros I. kerületében, a Budai Várnegyedben a Színház utcában. MTVA/Bizományosi: Róka László)