Feljelentést tesz Brenner Koloman a kulturális államtitkár ellen

Feljelentést tesz Brenner Koloman a kulturális államtitkár ellen

Feljelentést tesz az Emmi kultúráért felelős államtitkára, Fekete Péter ellen Brenner Koloman, az Országgyűlés jobbikos alelnöke - jelentette be az ellenzéki politikus a közösségi oldalán szombaton.

Sajnálatos, de mindent elárul az Orbán-rezsimről, hogy ezen a jeles napon, a Magyar Kultúra Napján azt kell bejelentenem, hogy folytatólagosan elkövetett lopás miatt feljelentést teszek a kultúráért felelős államtitkár, Fekete Péter ellen. Ezek arcátlan módon még a közgyűjteményeinket is meglopják!

- fogalmazott a soproni választókerület közös ellenzéki jelöltje, akinek a posztjából az is kiderül, hogy az Egységben Magyarországért szerint "egy tolvajnak a börtön mélyén és nem a kulturális államtitkárság élén a helye".

Brenner feljelentését az ihlette, hogy Fekete Péter az Esterházy Péter és Gitta Könyvtár pénteki átadóján elmondott köszöntőjében a 444 cikke szerint azt mondta többek közt, hogy "megszokhatták már, hogy ha valahova meghívnak, akkor egy másik intézményből, egy másik polcról leemelek valamit és elhozom magammal." Majd a beszéd közben a táskájából elővett egy focilabdát, ami a Petőfi Irodalmi Múzeum katalogizált elemét képezi. Prőhle Gergely, az esemény házigazdája pedig nyomban helyretette az államtitkárt, s úgy fogalmazott, "remélem vissza is viszed ezt a labdát, kedves Péter!"