Lecsapott a gyámhivatal Kauzsaytanyán

A cigányság megítélését is súlyosan romboló lakók tartják rettegésben Kauzsaytanya környékét, a gyámhivatal legalább végre lépett.

A kedden megtartott terepbejárás után Orosz Mihály Zoltán, Zagyva György Gyula és társaik több bejelentést is tettek a helyi hatóságoknak. Bár tartottak attól, hogy a megfelelő szervek nem fognak semmit sem tenni, mint ahogy az érintettek a videóban is mondták: "ki fognak jönni, és azt fogják mondani, hogy rendezett a körülmény." 

Azonban most úgy tűnik, hogy talán mégsem maradt minden következmények nélkül. A fejleményekről Zagyva György Gyula számolt be Facebook-oldalán:

„Kauzsaytanya-ügy: a gyámhivatal végre lépett és átmeneti nevelésbe vett - információink szerint - hat kauzsaytanyai gyereket, akik közül többen láthatóak az Érpataki Modell törvényszembesítési akcióján készült elhíresült videókon is.

Az egyik videón ugyebár engem fenyegetett meg életveszélyesen pár hihetetlenül agresszív kölyök, de ezek szerint a baktalórántházi gyámhivatalnak hosszú évek után végre feltűnt, milyen körülmények között tartják a gyermekeiket a szülők, akik a neveléshez nem, a többségi társadalom kritikájához azonban nagyon értenek...

Mint az Érpataki modell Facebook-oldala írja, a felvételek a gyámügyi illetékeseknek is el lettek küldve, ezért több kauzsaytanyai család ellen is indul hivatali eljárás. A hatóságoknak évek óta a látókörében voltak az említett családok, csak eddig szankciókat nem alkalmaztak. Hihetetlen, de ehhez az országos nyilvánosság kellett...”