Fideszes képviselők is aláírták a volt szocialista miniszter ajánlóívét

Úgy tűnik, nagyon szeretnék, ha Lévai Katalin elindulna a választáson.

Most kiderült, hogy az ő ajánlóívét még egy fideszes önkormányzati képviselő is aláírta. Ugyanez a képviselő az LMP-nek is aláírt - írja az Index.hu.

Lévai - aki saját pártot is alapított Lendülettel Magyarországé néven - maga kérte a választási irodán, hogy nézzék át az ajánlásait, mert manipulációra gyanakodott az ívek leadása után. Több fideszes képviselő neve állítólag kétszer szerepel az íveken.

A helyi választási iroda vizsgálata során kiderült, hogy a leadott több mint 600 ajánlás között a többihez képest magas a duplikációk, a kettős aláírások száma – mondta a portálnak Komlódi Gábor, aki a helyi választási bizottság MSZP-s delegáltja.

Komlódi azt mondta, hogy az aláírások sem egyeztek a kettős ajánlásoknál, ezért azt javasolja, hogy a bizottság a szerdai ülésén vizsgálja meg az ügyet. A delegált azt is javasolja, hogy a bizottság hallgasson meg olyan, Lévait ajánló választókat, akiket az adatokból be lehet azonosítani.

Lévai választói között bizony olyannyira beazonosítható választók vannak, hogy a zuglói önkormányzat több fideszes képviselőjének neve is szerepelt a politikus ívein. 

A portál elérte Bihary Zoltán fideszes önkormányzati képviselőt, aki elismerte, hogy valóban ajánlotta Lévait jelöltnek. Elmondása szerint Lévai kereste meg őt közvetve, így aláírt neki, de csak egyszer. Ha valóban duplikálták az adatait, feljelentést tesz – ígérte.

Hogy fideszes képviselőként miért ajánlott egy volt szocialista politikust, Bihary azzal magyarázta:

nemcsak Lévai Katalinnak, hanem az LMP-s jelöltnek is aláírtam. Sok sikert mindenkinek, virágozzék minden virág!

Lévai indulása egyes vélemények szerint egyszerűen csak azt a célt szolgálja, hogy megossza az ellenzéki szavazatokat, ennek fényében különösen kínos, hogy kiderült, több fideszes képviselő is úgy gondolja, hogy "virágozzák minden virág".

A volt szocialista tagadja, hogy indulása a Fideszt segítené.