Neobolsevizmus: nem engedték be az ellenzéki delegáltat a választási bizottság ülésére

Neobolsevizmus: nem engedték be az ellenzéki delegáltat a választási bizottság ülésére

A győri helyi választási bizottság ülését azért hívták össze, mert az egyik szocialista képviselő beadványban kifogásolta, hogy Borsi Róbert fideszes jelölt egy iskolában kampányolt. A bizottság városházán tartott ülésére ugyanakkor egyszerűen nem engedték be Juhász István ellenzéki delegáltat.

Az Úgytudjuk.hu azt írja, Juhászt a portás nem engedte be, mint kiderült, erre utasítást kapott. Juhász a másik bejáraton, mágneskártyával is próbálkozott bejutni, de az az ajtó le volt reteszelve.

Eközben a képviselők úgy látták, hogy

a bizottság szokásos üléstermében nem, de az aljegyzőnél ég a villany, majd hamarosan fel is került a kifogás elutasítása az önkormányzat honlapjára.

A képviselők szerint az épületből a bizottsági tagok később sem bukkantak elő, az aljegyző és az önkormányzat jogi osztályának egy munkatársa azonban igen, előbbi azonban megtagadta azt a kérést, hogy ha valóban volt ülés, akkor mutassa meg az aláírt jegyzőkönyvet.

Az LMP közleményben elfogadhatatlannak tartja az esetet. Mint fogalmaznak,

a Fidesz ezzel sokadszorra bizonyította be, hogy a választásokra csak kellemetlen színházként tekint, ahol a lehető legkevesebb mozgásteret kell engedni az ellenzéknek.

Úgy vélik, az eset újabb bizonyítéka annak, hogy a fideszes helyi kiskirályok már arra sem veszik a fáradságot, hogy legalább a törvényesség látszatát fenntartsák, már el sem akarják játszani, hogy betartják a demokratikus játékszabályokat.

Nem megválasztott képviselőnek, hanem uralkodónak tekintik magukat, akik bármit megtehetnek.

Ennek fogunk véget vetni október 13-án Győrben, és az ország minden pontján – zárul az ökopárt kommünikéje.

A szocialisták szerint pedig nagyon úgy tűnik, hogy az ülést meg sem tartották, és

a bizottság összehívása nélkül hoztak határozatot a kifogás elutasításáról.