Az Európai Szakszervezeti Szövetség nagy érdeklődéssel követi a bérunió ügyét

Levél bizonyítja, hogy a kormányközeli Magyar Idők hazudott.

Az Európai Szakszervezeti Szövetség főtitkára levelében megköszönte, hogy a Jobbik meghívta a szeptember 8-i szakszervezeti konferenciára, amelyre azért nem tudott elmenni, mert kétnapos budapesti látogatásának programja nagyon sűrű volt. Azt is hozzátette: belső függetlenségi szabályaik megakadályozzák, hogy csatlakozzanak olyan nyilvános kezdeményezésekhez, amelyeket politikai pártok indítottak. Ugyanakkor megjegyezte:

a béruniós kezdeményezést nagy érdeklődéssel figyeli az ETUC, mert az egybevág az általuk 2016-ban indított béremelési kampánnyal (Pay Rise Campaign).

Visentini azt is írta: nagy öröm lesz Gyöngyösivel találkoznia, hogy megvitassák az együttműködés lehetőségét. Kétoldalú találkozót javasolt a béruniós kezdeményezést indítványozó európai polgári bizottság jobbikos vezetőjének, illetve azt is felvetette, hogy szívesen találkozna a béruniót népszerűsítő európai polgári kezdeményezés szervezőivel.

„Ebben az esetben velem tartanának a velünk szövetséges magyarországi szakszervezeti konföderációk képviselői”

- írta levelében Visentini.

A találkozóra sor is került, Gyöngyösi Márton az Alfahírnek megerősítette:

az Európai Szakszervezeti Szövetség főtitkára elismeréssel szólt az egyenlő munkáért egyenlő bért zászlajára tűző kezdeményezés céljáról.

Az pedig szintén csak a Magyar Idők hazugsága volt, hogy Vona Gábort ne akarta volna fogadni Luca Visentini, ugyanis erről szó sem volt. Gyöngyösi szerint a béruniót kizárólag csak a Fidesz által befolyásolt szakszervezeti konföderációk utasítják el, de a szeptember 8-i szakszervezeti konferencia sikeres volt, majd negyven szakszervezet fejezte ki támogatását a béruniós európai polgári kezdeményezés iránt.