Bár a terv nem jött be, de azért lement a hazugság a Jobbikról a közszolgálati tévén

A maradék szarból várat építeni.

A történet nagyon egyszerű. A Jobbik, és annak miniszterelnök-jelöltje, Vona Gábor szerdán szervezett (volna) egy rendezvényt Karcag szépkorú lakóinak, azonban egyszer csak megérkezett busszal 100-150 roma polgártársunk, majd belépőjegy nélkül helyet foglaltak a nyugdíjasok között.

Cigányokat utaztattak a fideszesek Vona rendezvényére - nem jött be a terv

Az ellenzéki párt szerint a Fidesz arra próbálta felhasználni őket, hogy zavarják meg Vona Gábor és a Jobbik időseknek szóló békés rendezvényét. A provokációs cél érezhető volt, amely miatt a rendezvényre érkező karcagi idős polgárok egy része nem mert bemenni a helyszínére.

Valószínűleg ugyanolyan véletlen volt az is, hogy a helyszínen volt az Echo TV és a TV2 stábjai is - bár azt nem tudni, hogy miben reménykedtek. Esetleg arra, hogy a Vona Gáborra, vagy épp a Leblanc Győző és Tóth Éva párosra kíváncsi nyugdíjasok majd neki esnek a romáknak, vagy talán a felbuszoztatott romák fogják megkergetni az időseket? (Mindkét feltételezés egyébként durva rasszizmusra vall a provokátorok részéről).

Viszont nem lett semmilyen balhé, sőt a romák több esetben meg is tapsolták a legerősebb ellenzéki párt vezetőjét.

Így reagált a Jobbik:

"Az eset tanulsága, hogy a Fidesz nem tiszteli az idős embereket, de azokat a szerencsétlen, megvezetett tiszabői és tiszaburai lakosokat sem, akiket politikai botránykeltés miatt szervezetten szállítottak végig tegnap a Nagykunságon fagyban és sötétben"

Azonban, valamit csak kellett kezdeni az anyaggal. A mentőötlet az lett, hogy Vona Gábor megpróbálta megvenni a romákat. És biztosan a szavazataikat is.

Elképesztő hazudozás. És mindez nem a Mészáros Lőrinc-féle Echo Tv-ben, vagy épp az Andy Vajna által tulajdonolt Tv2-ben ment le, hanem a közszolgálatin - 80 milliárd forintnyi adóforintból.

Ha ezt Dalma holnap elmeséli a Karc Rádióban...