Bocsánatot kért a lakájmédia: Vona Gábor mégsem tett hitet Allah mellett

Bocsánatot kért a lakájmédia: Vona Gábor mégsem tett hitet Allah mellett

Vona Gábor Facebook-oldalán mutatott be egy levelet, amelyben a Mediaworks sajnálkozását fejezi ki, hogy jogelődje megsértette jóhírnévhez való jogát azzal, hogy a kormánypárti Magyar Időkön (a jelenlegi kormánypárti Magyar Nemzet elődje)

"2018. január 26-án 'Allah mellett tett hitet a Jobbik elnöke' címmel megjelent cikkben valótlanul állította, hogy Ön összefutott a Szürke Farkasok nevű terrorszervezet képviselőivel, valótlanul híresztelte, hogy Önt a Szürke Farkasok nevű terrorszervezet a tiszteletbeli tagjának választotta, és valótlanul állította, hogy Ön egy előadása során hitet tett Allah mellett."

 

Szürke farkas Vona! Az Origo főszerkesztője nem akarta arcát adni a hazugsághoz a bíróságon

Amilyen kínos volt annak idején a "Szürke farkas Vona" , legalább olyan kellemetlen 2019 decemberének közepén is. Jellemző, hogy annyira sem veszi már komolyan hazugságát a kormányoldal, hogy azt arccal felvállalja valamelyik szereplője.

A Jobbik akkori elnöke, és Orbán Viktor első számú kihívója akkor került a lakájmédia célkeresztjébe, amikor az offshore hátterű, és nemzetbiztonsági kockázatot jelentő letelepedési kötvények kivezetéséhez kötötte a hetedik alaptörvény-módosítás megszavazását. 

Jogerős: hazugság volt, hogy Vona Gábornak homoszexuális kapcsolatai lettek volna

Kezdjük a lényeggel: a Fővárosi Ítélőtábla másodfokon eljáró tanácsa a mai napon nagyrészt helybenhagyta az első fok döntését, és jogerősen is kimondta, Terry Black (polgári nevén Rácz Károly) és Amanda Elstak (polgári nevén Rási Zoltán Zsolt) transzvesztita előadóművészek, valamint a TV2, a Ripost, a Lokál, Pesti Srácok, illetve az Origo megsértették Vona Gábor jó hírnevét, amikor azt állították, hogy a Jobbik korábbi elnökének homoszexuális kapcsolatai voltak.

A 2018-as országgyűlési választás során így nemcsak egy logisztikai győzelmet aratott a Fidesz, de arról is tökéletesen megbizonyosodhattak, hogy a minden alapot nélkülöző fake news Magyarországon jó táptalajra talál - főleg, ha azt államilag dotálják és szervezik.