Már Áder János számára sem nemzeti ügy az alaptörvény-módosítás?

Pedig korábban még ő is annak tartotta.

Vona Gábor lapunk érdeklődésére elmondta, hogy Áder János december 2-a óta nem reagált a hivatalos levelére.

Mint ismert, a Jobbik elnöke azután fordult a legfőbb közjogi méltósághoz, miután egyre biztosabbá vált, a kormánypártok nem lesznek partnerek a bevándorlás minden módját kizáró alaptörvény-módosításnak. Áder először azzal utasította el azt, hogy tekintélyét latba vetve, az általa még a kvótareferendum idején nemzeti ügynek tekintett kötelező kvóták elleni küzdelmet segítse, hogy nem akar döntőbíró lenni két párt közti vitában.

Vona Gábor az Alfahírnek leszögezte: az alaptörvény módosítása nem pártpolitikai kérdés. Neki pedig a legerősebb ellenzéki párt elnökeként nemcsak lehetősége, de joga is van egyeztetést kérni a köztársasági elnöktől. Az alaptörvény kapcsán kialakult patthelyzet megoldását a "magyar demokrácia próbájának" nevezte a jobbikos elnök, hozzátéve: nem tud olyan indokot elképzelni, amely miatt ez a találkozó ne jöjjön létre a két politikus között.

"Sajnálnám, hogyha egy olyan országban élnénk, ahol a köztársasági elnök csak kormánypárti politikusokkal hajlandó találkozni"

- fogalmazott.

Ha kíváncsi arra, a kormánypártok számára hogyan lett az alaptörvény-módosítás nemzeti ügyből egy bohócvicc, nézze meg az idővonalunkat.