Már az egész város azt beszéli, hogy a pesti éjszaka igazi császára a „maffiakormány”

Vizoviczki László közleményét sem lehet komolyan venni?

Mint az ismeretes, az N1TV publikálta Vizoviczki László 2013-as állítólagos vádalku-ajánlatát. Az online televízió szerint az alkuajánlatban többször fenyegető hangnemben szól az ügyészséghez Vizoviczki. Az egykori diszkótulajdonos megemlíti például, hogy

"bár eddig csak a szocialisták időszakáról beszélt, azon belül is az MSZP-t érintő ügyekről, de sok mindent tud a 2010-es kormányváltás után történtekről is."

Említést tesz többek között egy úgynevezett „polgármester-országgyűlési képviselő ügyről” is, ami egyesek szerint „csupán” hűtlen kezelés gyanúját keltheti. Az N1TV ma közölte a Vizoviczki-ügy negyedrendű vádlottjával készült interjú második részletét is. A műsorban a megkérdezett hölgy egyértelműen arról beszélt, hogy az ügyészségi kihallgatásakor hiába említette meg többször is Rogán Antal nevét, azt nem jegyzőkönyvezték, tetejében szabályszerűen kiröhögték, amikor azt kérdezte, hogy a kormánypárti politikusból mikor lesz gyanúsított.

Szilágyit ez az elbeszélés felháborította, szerinte az ügyészségnek kutya kötelessége lenne kifaggatnia a negyedrendű vádlottat. Elvárható lenne a botrányszagú ügyben a teljes körű, mindenre kiterjedő nyomozás, amitől azonban a jelek szerint elállt az illetékes hatóság. Szilágyi beszámolt arról is, hogy Vizoviczki László 2013-ban olyan dokumentumokat adhatott át az ügyészségnek, amelyek a 2002-2010-es időszak magas rangú MSZP-s politikusainak érintettségéről szólnak, de ezekből nem lett ügy. Hozzátette: az ügyészséget az sem érdekelte, hogy a vállalkozó hajlandó lett volna a 2010 utáni időszak fideszes politikusairól adatokat szolgáltatni. Szilágyi szavai szerint Magyarországon egy maffiakormány lehet hatalmon, amelynek tagjai alvilági figurákkal üzletelhetnek, kezükben tarthatják az ügyészséget, a média jelentős részét és megpróbálhatják elhallgattatni a számukra kínos ügyeket. A feltételezett maffiakormány tagjai olyan luxuséletet élnek, ami legális jövedelmükből nem fedezhető, de ez az adóhatóságot nem érdekli. A jobbikos politikus azt mondta, hogy ezt a „maffiakormányt” egyenesen Orbán Viktor vezeti és nehéz elhinni azt, hogy a kínos ügyekről a miniszterelnök ne tudna.

Szilágyi azt mondta, hogy Rogán Antal a mai napon is a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter, holott az lenne a minimum, hogy legalább az ügyek tisztázásáig a hivatali tisztségét felfüggesztik. Szilágyi kilátásba helyezte, hogy a sajtóban más politikusok érintettsége is szóba kerülhet, utalt arra, hogy a Fidesz ifjúsági szervezete; a Fidelitas is több olyan szórakozóhelyen tartott bulikat, ami érintett lehet a botránysorozatban. Szilágyi felhozta, hogy mikor Portik Tamás azt találta mondani, hogy egy alkalommal tízmillió forintot vitt Rogán Antalnak egy belvárosi Fidesz-irodába, akkor Lázár János azt mondta erre, hogy

„nem lehet komolyan venni olyan emberek által mondottakat, akit 15 éves börtönre ítéltek.”

Mindez azért érdekes mert a közelmúltban Vizoviczki László, akinek ügyében az ügyészség adócsalás és vezető beosztású hivatalos személy általi kötelességszegés és üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés bűntette és más bűncselekmények miatt indított eljárást azt mondta, hogy

“Kétség nélkül bizonyítható, hogy Rogán Antallal soha semmilyen kapcsolatom nem volt, még látásból sem ismer engem. Minden ezzel ellentétes hír a félreértés, butaság vagy rosszindulat tragikomikus terméke”

Szilágyi feltette a költői kérdést, hogy most

akkor Vizoviczki László közleményét sem lehet komolyan venni?

Majd kifejtette, hogy szerinte azt kell nézni, hogy mit mond egy ember, nem azt, hogy egyébként milyen ember. A Miniszterelnöki Kabinetiroda korábban azt nyilatkozta, hogy az N1TV videója egy arctalan hazugság. Rogán hivatala szerint a videón szereplő névtelen, arctalan személy egyetlen szava sem felel meg a valóságnak. Az ügyben azonnali hatállyal feljelentést tettek. Hozzáteszik, hogy minden olyan sajtóorgánummal szemben, aki ezt az arctalan hazugságot leközli, jogi eljárást fognak eszközölni.