Stohl a Marton-ügyről: azt hiszitek, hogy a főnök máshol nem dugja halálra a beosztottjait?

Hoppá.

Stohl egyáltalán nem finomkodott, Pataki Zitának ezt mondta:

„Engem tudod hányan jelenthetnének fel szexuális zaklatásért? Hát neked állandóan megsimogatom a válladat, vagy a hátadat, vagy a fenekedet is megfogtam már.”

Ezeket Pataki Zita sem tartja zaklatásnak, aki Sárosdi Lilla helyében nem nevezte volna meg a rendezőt, hanem szemtől szemben intézte volna még akkor, amikor aktuális volt, nem húsz évvel a történtek után.

Stohl úriembernek ismeri Martont, aki közkedvelt figura a szakmában. Azt is elképzelhetőnek tartja, hogy Marton nem mint rendező, hanem mint férfi közeledett a nőhöz. Abban viszont már ő sem biztos, hogy egy úriember úgy udvarol, hogy puszit kér a hímtagjára. Egy ilyen kérést viszont nem tart erőszaknak.

Ezután egy kollégájára hivatkozva elhangzik a beszélgetés legkeményebb mondata:

„Azt hiszitek, hogy mondjuk egy Tescóban, vagy bármelyik hivatalban, vagy egy csapatépítő tréningen a főnök nem dugja halálra a beosztottjait?”

Azt nem tudja, hogy Marton hogy fog felállni ebből az ügyből, és Patakihoz hasonlóan ő sem érti, hogy miért pont ennyi idő után szólaltak meg az érintett nők.

A beszélgetés itt meghallgatható:

A Vígszínház leveszi a műsorról Marton új darabját

A Vígszínház keddi közleménye szerint megdöbbentették a társulatot a Marton Lászlóval kapcsolatos zaklatási vádak. Együttérzésüket és támogatásukat fejezték ki mindazok felé "akik akaratuk ellenére megalázó, emberi méltóságukat, vagy személyi szabadságukat sértő, érzelmi törést okozó helyzetbe kerültek." A színház elítél minden hasonló jellegű cselekményt.