A Vígszínház leveszi a műsorról Marton új darabját

A Vígszínház keddi közleménye szerint megdöbbentették a társulatot a Marton Lászlóval kapcsolatos zaklatási vádak. Együttérzésüket és támogatásukat fejezték ki mindazok felé

"akik akaratuk ellenére megalázó, emberi méltóságukat, vagy személyi szabadságukat sértő, érzelmi törést okozó helyzetbe kerültek."

A színház elítél minden hasonló jellegű cselekményt. Az ügy következtében csatlakoznak a Független Előadó-Művészeti Szövetség kezdeményezéséhez, melynek célja, hogy a szakma közösen alakítson ki megelőzést szolgáló tájékoztatást és áldozatsegítséggel kapcsolatos protokollt. Egy online felületet is létrehoznának, ahol anonim módon lehet bejelentéseket tenni.

Marton László új darabja (A vadkacsa) a megkezdett próbák ellenére lekerül a műsorról. Az ügyben már hét nő jelezte, hogy a rendező zaklatta őket.

A politika is beszállt

A Jobbik közleményben ítélte el Marton László magatartását. Szemléletformáló, jogi ismereteket terjesztő kampányokat, iskolai programokat indítana a párt annak érdekében, hogy mindenki tisztában legyen vele, hova kell fordulni bántalmazás esetén.

Marton László a Színművészeti Egyetem után a Vígszínházból is távozik

Tegnap délelőtt a Színművészeti Egyetemtől kérte oktatói tevékenysége felfüggesztését Marton László, miután a hallgatók petíciót indítottak ennek érdekében.Ezúttal a Vígszínház közleménye számol be arról, hogy Marton náluk is lemondott:„Kijelentem, hogy a személyemmel kapcsolatos állítások valótlanok. Mai nappal főrendezői állásomról lemondok a személyemet érintő ügy tisztázásáig. Kérem lemondásom tudomásul vételét" - olvasható a levélben.