Megint büntetett az MLSZ, mit lép a belga?

Az MLSZ fegyelmi bizottsága (FEB) az Újpest-Pécs mérkőzésen tapasztalt szurkolói rendzavarás ürügyén 100 ezer forint befizetésére kötelezi a lila-fehéreket, míg a soron következő három mérkőzésükön megemelt számú rendezői létszámot és plusz egy szövetségi ellenőr fogadását rendelte el.

Ez az intézkedés egyébként semmilyen más célt nem szolgál, csak újabb plusz kiadást jelent, tekintettel arra, hogy a kibővített rendezői csapat fizetését is a klubnak kell állnia.

De ezzel nem ért véget az újpestiek kálváriája, hiszen az FEB a Debrecen elleni bajnokin is úgy ítélte meg a szurkolók viselkedését, hogy muszáj volt újfent 50 ezer forinttal lehúzni a lilákat. A magyarázat a szokásos: mint visszaesőt, szurkolói részéről több alkalommal, visszatérően elhangzó, megbotránkoztató rigmusok bekiabálása (az ellenfél szidalmazása) miatt kötelezi a Szövetség az összeg megfizetésére.

Egyébiránt a Debrecent is megbüntette a FEB (ugyanezen a meccsen, ugyanebből az indokból), azonban a Loki vezetőinek 100 ezret kell kicsengetnie.

A GroupamaAréna szkennelt szurkolói is megbotránkoztatták a FEB döntéshozóit (itt is 100 ezer a bünti), így Kubatov Gábornak - két listakészítés között - meg kell címeznie azokat a csekkeket, amelyeket majd a beazonosított renitens szurkolóknak postáz el a klubelnök.

A színes lapokért is büntetett a szövetség: a Tatabánya 16, a Budaörs 10, a Maglód 10, a Salgótarján 16, a Hatvan 10, a Honvéd 12 (NB III), illetve a (nagy) Honvéd 30, valamint a Haladás 36 ezer forint megfizetésére lett felszólítva.

Kíváncsian várjuk, hogy a belga beváltja-e a fenyegetését, mindenesetre, ha megteszi, akkor az a magyarfoci egy újabb aranypillanata lesz, az egyszer biztos.