Mégiscsak van kapcsolat a Matolcsy unokatestvére és Vs.hu között

Mint ismert, Matolcsy György jegybankelnök unokatestvéréről, Szemerey Tamásról az elmúlt időszakban úgy tartotta a magyar sajtó, hogy ő áll a Vs.hu és az Origo kiadója a New Wave médiacsoport mögött. Azonban miután az MNB-alapítványok milliárdjai visszaszerezték közpénz jellegüket, és kiderült mire is költik azokat, kényelmetlenné vált a New Wave Production számára Szemerey.

Közleményben cáfolták, hogy a Matolcsy rokonnak tulajdonosi szerepe lenne a kiadóban. Ami cégadatok szerint igaz is, de rendszerszinten már nem.

Ugyanis a New Wave alapításakor, 2013 márciusakor szerepet vállalt a Szemerey tulajdonában is álló BanKonzult Pénzügyi és Tanácsadó Kft. is.

Csakhogy a BanKonzult a többségi tulajdonosa annak a Növekedési Hitelbanknak is, amely félmilliárd forint növekedési hitelt közvetített a New Wave cseh tulajdonosának.

Tehát Matolcsy "bankja" először a Szemerey bankjának utalt, majd Szemerey ebből juttatott el félmilliárdot a New Wave-nek, amelynek a megalakításában maga is szerepet játszott.

A Nol.hu egyébként arról is beszámol, hogy a Matolcsy és a Szemerey család ifjai gyakran buliznak együtt, most éppen Brazíliában múlatják az időt.