Megvannak az I. Nemzeti Ki-Mit-Tud döntősei

A Gregor Bernadett által vezetett zsűri összeült, hogy értékelje a közel félszáz produkciót, majd kiválasztották azokat, akik élőben is megmutathatják tehetségüket.

A részvételre- Vári-Kovács Péter színművész közreműködésével megvalósuló- promóciós videó igyekezett buzdítani a tehetséges magyar ifjakat. Nevezni lehetett egyénileg, párban és csoportosan is, 14 és 35 év között az egész Kárpát-Medence területéről. A jelentkezés érvényesítéséhez az indulóknak egy rövid videós anyagot kellett beküldeniük – ez képezte egyúttal az elődöntőt is- a kategóriák előzetes megkötése nélkül.

„Igen vegyes, színes produkciókból kaphattunk ízelítőt a beérkezett videók alapján: fantasztikus zenedarabok, bűvész-és illuzionista mutatványok, lendületes táncprodukciók, karizmatikus énekhangok és határozott szavalatok tarkították a versenyzői palettát. Közülük végül huszonegy nevezőt választott ki a négytagú zsűri, akik a 2016. március 19-i döntőben élőben is összemérhetik tudásukat. Gregor Bernadett színművésznő, Boros Ágnes Tünde, a Magyar Látványtánc Szövetség elnöke, Dúró Dóra országgyűlési képviselő, a Parlament Kulturális Bizottságának elnöke és Losonczy Pál médiaszakember komoly tanakodást követően úgy döntött, hogy egyetlen összesített kategóriát hirdetnek meg, a döntő során pedig az első öt helyezettet díjazzák, továbbá a publikumnak is lesz lehetősége a számukra legszimpatikusabb produkciót közönségdíjhoz juttatni. A felhozatal a döntőben is igen változatos lesz: ének-zenés, táncos, irodalmi produkciók és egyéb különlegességek mérettethetik meg magukat a színpadon”

- közölte az Alfahírrel Kiriák Klaudia Katalin, a Jobbik Ifjúsági Tagozat országos alelnöke.