A felcsúti kisgömböc tovább hízhat

Újabb értékes Balaton-parti telek kerülhet Mészároshoz.

A Magyar Közút Zrt. eladja azokat az ingatlanjait, melyek nem tartoznak alaptevékenységük portfoliója alá. Így vásárra viszik a balatonföldvári, közvetlenül a Balaton partján levő Hotel Három Hattyút is – tudta meg az mfor.hu. Ám a szálloda már nem sokáig fog üzemelni: a Közút már döntött arról, hogy végelszámolják a hotelt üzemeltető kft.-jüket. Valóban, a Közúti Vendégház Kft. árbevétele zuhan, eredményük negatívba fordult, tartozásuk pedig 10 százalékkal emelkedett.

A portál ingatlanpiaci szakértőkre hivatkozva azt írja a telek, melyen a szálló található, nagyjából 1,2 milliárd forintot érhet, ám miután több, kevésbé értékes telekkel kínálják egy csomagban, így akár fél áron is hozzájuthat a szerencsés vevő.

Akinek személye egyelőre ugyan nem ismert, de az Mfor helyiekre hivatkozva azt írja, vevő pedig szerintük Magyarország legismertebb üzletembere lehet, aki az elmúlt évben szélvészgyorsasággal hódította meg a Balatont kempingestül-borászatostul-rádióstul. A neve pedig Mészáros Lőrinc.

Valóban, Orbán Viktor szülőfalujának gázszerelő-polgármestere tavaly vette meg a Balatontouristot,

Már a balatoni kempingben is szerelheti a gázt Mészáros Lőrinc

A Konzum Nyrt., aminek 19,57 %-os részvénycsomagját február végén vásárolta fel a mindenhez értő magyar filozófus, gázszerelő, üzletember Mészáros Lőrinc, közleményt adott ki,miszerint a résztulajdonában álló BLT Group Zrt. felvásárolta a legnagyobb balatoni turisztikai vállalatot, a Balatontouristot. A Balatontourist 12 kempingben közel 5800 kempinghellyel, 550 bungalóval, 180 mobilházzal, 50 bérelhető lakókocsival és 44 bérelhető sátorral rendelkezik.

a Canter Borházat,

Mészáros Lőrinc megint vásárolt: most Demján Sándor borászatát

A 24.hu már korábban is azt írta, hogy a Balaton-felvidéki borászok között tavasszal híre ment az ügyletnek, akkor úgy tudták, Demján szőlőit veszi meg Mészáros. De az adásvétel Demján másik boros érdekeltségét, a Badacsonyi Pincegazdaság Zrt.-t érintette. Ez a balatoni borvidék egyik legnagyobb borászata, és a cégnél azt nyilatkozták a portálnak, hogy borászati üzemet nem érintett a bevásárlás, két ingatlant értékesítettek a Búzakalásznak.

valamint a siófoki Part FM rádiót is.

Hiába a feljelentés: Mészáros Lőrinc saját rádiójában húzatja el a maga nótáját a Balatonon

Június utolsó napján a felcsúti polgármester, Mészáros Lőrinc és felesége, Mészárosné Kelemen Beatrix cége vásárolta meg a balatoni térségben 2012 december óta sugárzó kereskedelmi rádiót, a magát „a Balaton rádiójának" tituláló Part FM-et - tudta meg a Magyar Nemzet. A polgári lap arról ír, hogy a rádiót működtető siófoki Echo Penisola Kft.

Az Mfor forrásai úgy tudják, Orbán Viktor strómanja már tavaly nyáron érdeklődött a telek iránt, és azt is tudni vélik, a szálloda helyén luxus lakóparkot tervez építeni. A gazdasági portál az értesülések megerősítése végett természetesen megkereste mind a Balatontouristot felvásárló BLT Group Zrt.-t, mind az azt tulajdonló Konzum Nyrt.-t, de válasz nem érkezett. Ahogy nem jött reakció a portálnak a meszaroslorinc@freemail.hu címre küldött e-mailjére sem.