Mészáros Lőrinc megint vásárolt: most Demján Sándor borászatát

Tovább gyarapodott a felcsúti kis gömböc.

A Cantert az ország egyik legmodernebb szőlőfeldolgozójaként és pincészeteként jegyzik, és eddig Demján Sándor érdekeltségébe tartozott.

A 24.hu már korábban is azt írta, hogy a Balaton-felvidéki borászok között tavasszal híre ment az ügyletnek, akkor úgy tudták, Demján szőlőit veszi meg Mészáros. De az adásvétel Demján másik boros érdekeltségét, a Badacsonyi Pincegazdaság Zrt.-t érintette.

Ez a balatoni borvidék egyik legnagyobb borászata, és a cégnél azt nyilatkozták a portálnak, hogy borászati üzemet nem érintett a bevásárlás, két ingatlant értékesítettek a Búzakalásznak. Demjánék akkor határozottan tagadták, hogy az üzlet a szőlőültetvényekre is vonatkozott volna.

A Zoom.hu ugyanakkor azt írja: a mostani cégbejegyzés alapján nagyjából mindegy is, a Canter Borház nevű cégbe már a cégbíróság is bejegyezte a Búzakalász tulajdonszerzését, így minden felett diszponál, ami a kft-hez tartozik, legyen az üzem vagy ültetvény.

A Canter már az ötödik boros befektetése Mészárosnak, aki idén a Napi.hu kiadványa szerint közvetlenül Demján mögé, az 5. helyre ugrott a milliárdosok (120 milliárd forinttal) ranglistáján.