1,45 milliárdos tendert nyert balatoni iszapkotrásra a Mészáros és Mészáros Zrt.

1,45 milliárdos tendert nyert balatoni iszapkotrásra a Mészáros és Mészáros Zrt.

Csaknem 1,5 milliárd forintos közbeszerzésen nyert az Opus Global Nyrt-hez közvetetten kötődő Mészáros és Mészáros Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. "Balaton vízminőség-védelmi célú iszapkotrás" tárgyában - vette észre a Portfolio.

A gazdasági lap azt írja, az Opus a vonatkozó tájékoztatási kötelezettségének eleget téve a BÉT oldalán közölte a befektetőkkel és a tőkepiaci szereplőkkel, hogy a közvetett tulajdonában álló Mészáros és Mészáros Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. arról értesítette a társaságot, hogy az Országos Vízügyi Főigazgatóság által kiírt "Balaton vízminőség-védelmi célú iszapkotrás I. ütem" elnevezésű közbeszerzési eljárásban

a legjobb ár-érték arányt tartalmazó nettó 1 447 538 910 forint összegű ajánlatával nyertes ajánlattevő lett.

Megjegyzik azt is, hogy az Opus árfolyama idén 15,2 százalékos mínuszban van.

Jól megy Mészáros Lőrinc szekere, a balatoni milliárdok pedig még csak most kezdenek el ömleni

Az Opus Global 8,1 milliárd forintos adózott eredménnyel zárta az idei első negyedévet, ami 5,4 milliárd forintos javulás éves szinten, írja a Forbes. A nyár pedig még csak most kezdődik, így várhatóan a turizmusból bejövő milliárdok is tovább gazdagítják a cégcsoportot.

Érdekes viszont, hogy csak az idei első negyedévében a vállalatcsoport a működési bevételen belül 44 milliárd forint nettó árbevételt ért el, valamint azt 8,1 milliárd forintos adózott eredménnyel zárta, még a járvány hatásai ellenére is.