Kukkantson be Ön is a luxusyachtba, amin lefotózták Mészáros Lőrincet!

Heti 60 millió forintért akár Ön is kibérelhetné!

Szerda délután ismertette a Mérce, hogy egy olvasójuk a Lady M nevű luxusyachton fotózta le Mészáros Lőrinc volt polgármester-gázszerelőt. A magát Zuckerbergnél is okosabbnak vélő oligarcha „dühödten lekiabált”, hogy ne fotózzák.

A hajónak megpróbáltunk utánajárni, és bár a tulajdonosát – egyelőre – nem tudtuk kideríteni, de az viszonylag könnyen lenyomozható volt, hogy ez a lélekvesztőnek nem nevezhető vízi jármű a Benetti hajógyárban készült 2015-ben. Különböző hajózási portálokon nyomon követhető, hogy a 9HA4771 hívójelű Lady M 2018. február 4-én Máltán (Valettában) járt, ahol lajstromozták, majd a nyáron az olasz csizma sarkától jelentkezett, onnan a csizma és Szicília közti szorosba hajózott, majd észak felé vette az irányt. És valóban, ahogy a Mérce olvasója is beszámolt róla, július 3-án futott be Ischia kikötőjébe, ahonnan azóta csak kisebb (pár tengeri mérföldes) kiruccanásokat tett.

A Lady M értéke természetesen nem nyilvános, de annyit kiderítettünk, hogy a Benetti Crystal 140-es osztályú hajójáról van szó. Ilyen hajótípusból a Soy Amor bérelhető ki a nyári csúcsidőszakban hetente 185 ezer dollár + egyéb díjak, összesen heti kb. 215 ezer dollárért (kb. 60 millió forint), továbbá újonnan egy ilyen luxusyachtot 22,5 millió euróért (7,3 milliárd forint) lehet megvenni.

És ha nincs is heti 60 millió forintunk, hogy kibéreljük, azért tekintsünk be egy két és fél perces kisfilm segítségével a Lady M luxusyacht belsejébe, majd képzeljük magunkat Mészáros Lőrinc helyébe!

(A felső fedélzeti bútorozás, mely a kisfilmen 1:25-től látható, pontosan megegyezik a Mérce olvasója által küldött fotón látható bútorokkal, melyeken a Nemzet Gázszerelője üldögélt.)