Mészáros Lőrinc szerint nem vette meg a Népszabadságot

Azt mondta, hogy a Népszabadságot megvásárló cégben egyetlen részvénye sincsen.

A lap kérdésére elmondta: határozottan cáfolja, hogy az Opimus Press nevű cégen keresztül köze lenne a Népszabadság kiadója, a Mediaworks megvásárlásához.

Nekem egyetlen egy Opimus részvényem nincs. Így nehéz lenne azt mondani, hogy érintett vagyok az ügyben.

Mészáros Lőrinc azt is tagadta, hogy bizalmasának Csík Zoltánnak köze lenne az Opimushoz.

"Nem tudom, miért írnak ilyeneket. Írták az újságok azt is, hogy Csík Zoltán az Opimus egyik cégében igazgatósági tag, holott semmiféle tisztséget nem tölt be ott. Ez megdöbbentő számomra, mert arról tudnék, ha ilyen pozíciója lenne."

A Népszabadság tulajdonosát, a Mediaworks-t felvásárló Opimus mögött „meglepő módon” főként offshore hátterű cégek állnak. A tulajdonosok között azonban szerepel egy olyan magyar cég is, ami szekszárdi fideszesekhez köthető.

Hivatalos: Mészáros Lőrincék kezére került a Népszabadság

A részvények átruházásához a Gazdasági Versenyhivatal 2016. október 25-én hozzájárult, az OPIMUS PRESS Zrt. a jóváhagyás időpontjától gyakorolhatja részvényesi jogait.Az első közlemény a Budapesti Értéktőzsde honlapján jelent meg.A Mediaworks számos megyei napilapot is kiad, a hír ezért nem jelenti önmagában azt, hogy a Népszabadság holnaptól kormánypárti újságként támad fel.

A valasz.hu közben több összefüggést is kihozott, melyek szerint Mészárosnak mégis csak van köze a Népszabadság felvásárlásához, még ha jobban át is szőtték a céghálót az eddig gondoltaknál.

Ezek a következők:

  • A cégbíróságon fellelhető Opimus Group Nyrt.-s jegyzőkönyvek szerint a társaság legutolsó közgyűlésén a Scentrum Kft. is képviseltette magát, melyet 100 százalékban Mészáros intézője, Csík Zoltán birtokol.
  • Az Opimus Groupnak van egy győri építővállalata (Euro Generál Zrt.), melynek igazgatóságába 2016. március 8-án bekerült Csík Zoltán.
  • Az Opimus Nyrt. igazgatósági tagjai között ott ül az a Mátrai Gábor, aki közös vagyonkezelő részvénytársaságot (Medio Vario Zrt.) működtet Mészáros Lőrinc két lányával, továbbá Csík Zoltánnal, illetve a felcsúti Mészáros és Mészáros Kft. ügyvezetőjével, Halmi Tamással.