Milyen képességekre van szükségünk, ha állást keresünk az IT-szektorban? (x)

Milyen képességekre van szükségünk, ha állást keresünk az IT-szektorban? (x)

Az IT-szektor egy növekvő és versenyképes terület a munkaerőpiacon. A digitális átalakulás és az automatizáció terjedése révén ez még egy jó ideig nem is fog változni. Mutatjuk, mely állásokhoz milyen tudásra lesz szükségünk, ha jelentkeznénk rájuk!

Lehetőségek lakóhelyünk szerint

Az IT-szektor még mindig számos lehetőséget kínál az új belépőknek, a különböző munkakörökben. Számos, területre szabott ajánlattal is találkozhatunk, ha nem mennénk túl messzire dolgozni lakóhelyünktől. Ilyen például a hálózat és kábelszerelő állás békéscsabai régióba telekommunikációs és hálózatüzemeltető cégnél, melyet a Békéscsabaállás kínálatában is megtalálhatunk. A hibaelhárítások elvégzéséhez – a távközlési szakmai és hálózati ismeretek mellett – számítógépes ismeretekre és B kategóriás jogosítványra is szükségünk lesz.

Néhány keresett munkakör, és a hozzájuk szükséges képességek

1. Szoftverfejlesztő: ők az informatikai projektek kulcsemberei. Ahhoz viszont, hogy sikeresek legyünk ebben a munkakörben, alapos ismeretekre van szükségünk a különböző programnyelvekben (pl. Java, C++, Python vagy JavaScript). Emellett jó problémamegoldó és tervezési képességgel, logikus gondolkodással is kell rendelkeznünk.

2. Rendszergazda: a rendszergazdák feladata az informatikai rendszerek fenntartása és üzemeltetése. Ennek érdekében szükségük van széleskörű ismeretekre a szerverek, hálózati rendszerek és adatbázisok terén. Ha egy ilyen munkára jelentkezünk, jó problémamegoldó képességre, kommunikációs készségre és nagyfokú rugalmasságra is szükségünk lesz.

3. Adatbázis szakértő: ők végzik az adatbázisok tervezését, telepítését és karbantartását. Ehhez szükségük van a relációs adatbáziskezelő rendszerek, például a SQL használatára, valamint alapos ismeretekre az adatvédelemről és az adatbiztonságról.

4. IT-projektmenedzser: ezek a szakemberek felelősek az informatikai projektek tervezéséért, irányításáért és végrehajtásáért. A munkakörük erős vezetői és szervezési képességeket, valamint a technológiai és üzleti ismeretek összekapcsolását kívánja meg tőlük.

Mit tegyünk, ha nem találunk egyből állást!

Ha nem találunk azonnal állást az IT-szektorban, fontos, hogy ne essünk kétségbe! Ez egy dinamikusan változó terület, így lehet, hogy pár nap vagy hét múlva már rábukkanunk a számunkra legideálisabb állásra.

Addig is, hogy ne csak álláskereséssel teljenek napjaink, használjuk ki az időt arra, hogy továbbképezzük magunkat! Keressük meg az érdeklődésünknek megfelelő kurzusokat vagy tanfolyamokat, hogy frissítsük, és fejlesszük szakmai tudásunkat. Emellett vállaljunk el akár önkéntes projekteket a választott területen, hogy legyen némi munkatapasztalatunk, mire az első állásinterjúra sor kerül.

Ami pedig az interjúkat illeti: a rájuk való, alapos felkészülés is elengedhetetlen. Frissítsük rezüménket, és fejlesszük az interperszonális készségeinket! Így kitartásunk gyümölcse hamarabb érhet be, mint gondolnánk.