Mintaóvoda létesül a jobbikos Tiszavasváriban

Teljes felújítás, napelemes energiatermelés, akadálymentesítés. Újabb siker a jobbikos településen, ami azt mutatja, hogy ellenzékben is lehet teljesíteni.

Dr. Fülöp Erik polgármester elmondta: még 2015. májusában került meghirdetésre egy olyan pályázati kiírás, amely az önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztésekre volt igényelhető, legfeljebb 30 millió forintos értékben.
 
Ezt az összeget, pontosan 29 millió 277 ezer 412 forintot sikerült elnyernie az önkormányzatnak az Egység utcai Lurkó- Kuckó Óvoda felújítására, ami még másfél millió forint önerővel egészül ki. A polgármester elárulta, hogy első körben az augusztusban támogatott pályázatok között még nem szerepelt a település, az október 30-án meghozott miniszteri döntés értelmében azonban már igen.
 
Fülöp Erik közölte, hogy ennek köszönhetően megvalósul az épület fűtéskorszerűsítése, nyílászáró-cseréje, hő- és tetőszigetelése, a napi működéshez szükséges melegvíz-ellátás fűtésrásegítéssel fog történni, valamint a teljes éves működéshez szükséges villamos energia ellátást napelemes rendszer telepítésével oldják majd meg.
 
Továbbá a fejlesztés részét képezi az épület akadálymentesítése is, külső rámpa építésével és akadálymentes mosdóhelyiség kialakításával.
 
Az Egység utcai óvoda 70 férőhelyes, jelenleg 64 gyermek tölti ott hétköznapjainak nagy részét – mondta el a jobbikos polgármester. A város legutóbb egy 500 millió forintos támogatást is elnyert, amiből felújítják a Városi Kincstárat, a zeneiskolát, a városházát, de jut pénz teniszpályára, közösségi térre, civil szervezetekre és kamerarendszerre is.