Több mint ezer pályázatot támogattak az MNB alapítványai

A tájékoztatás szerint az alapítványok megalakulásuk óta mintegy 4,9 milliárd forint értékben támogattak több mint ezer oktatási, kutatási témájú pályázatot. Az alapítványok eredményes működésüknek köszönhetően alapításuk óta megőrizték és gyarapították vagyonukat, amelyet oktatásfejlesztésre fordítottak.

A Pallas Athéné Alapítványok megalakulásuk óta több mint 40 nyilvános pályázati kiírást kínáltak a tudományos munka iránt érdeklődő hallgatóknak, oktatóknak, kutatóknak és doktoranduszoknak. A pályázatok segítségével több mint 20 felsőoktatási intézmény oktatásfejlesztési tevékenységét támogatták. Az alapítványi támogatásoknak köszönhetően több mint 80 konferencia, 200 kutatói és tanulmányi ösztöndíj program valósult meg, valamint több mint 150 publikáció, könyv, vagy tananyag jelent meg.

Köztük persze a legfontosabb:

Matolcsy saját méregdrága könyvét vásároltatja meg közpénzből

Matolcsy gyűjteményes könyvéről a Népszabadság írta meg, hogy arról hiányzik a kiadó, a szerkesztő, a nyomda, valamint ISBN-azonosítója sincs. De eleve kérdéses, hogy miért kellett egy ilyen könyv, ráadásul ennyiért.

A Pallas Athéné Alapítványok pályázati kiírásai nyilvánosak, a támogatási szerződések listái megtekinthetőek az alapítványok honlapjain.

Az alapítványok alapításuk óta megőrizték és 1,93 milliárd forinttal gyarapították vagyonukat - idézi fel a közlemény.