Molnár Gyula elszólta magát: az ördöggel összefogna, de az ördögtől jobbra álló Jobbikkal nem

Az MSZP elismerte, hogy elfordult az emberektől, de nem kér bocsánatot.

Az MSZP új pártelnöke szerint a párt eddigi legjobb elnöke Horn Gyula volt, aki soha nem lépett volna ki a Magyar Szocialista Pártból és soha nem csinált volna másik pártot a régivel szemben. Molnár Gyula elmondta, hogy az MSZP nem lesz új székháza, afelett az idő eljárt, tehát a Jókai utcába sem költöznek be. Az 1,4 milliárdos tartozást amely éppen a székházügyletek miatt keletkezett nagyon súlyos tehernek nevezte. Harangozó Tamás a lapnak korábban azt mondta, hogy a nem budapesti MSZP irodák közül van olyan, ahol a rezsiszámla befizetése is nehézséget okoz. Molnár ehhez hozzátette, hogy az MSZP egy nagypárti infrastruktúrát cipel középpártként és ez nem fenntartható állapot. Molnár önkritikusan azt mondta, hogy

„Nem az emberek fordultak el tőlünk, hanem fordítva, mi fordultunk el az emberektől.”

Kijelentette azonban azt is, hogy bocsánatot nem kér, mert úgy látja eleget vezekeltek, ő maga is személyesen. Molnár alighanem az ellene a Kopaszi-gát eljárásra gondolt, ami miatt másodfokon letöltendő börtönbüntetésre ítélték hivatali visszaélésért. Az elszámoltatásból azonban nem lett semmi, Dr. Mészár Róza felmentette Molnár Gyulát.

Molnár azt kérte az elpártolt szimpatizánsoktól, hogy „nézzenek meg minket, hátha úgy látják majd, hogy nem is vagyunk olyan rosszak.” Molnár a radikális DK szavazóira is rástartolna, nekik azt mondta, hogy az MSZP sokkal intelligensebb. Molnár azon fog dolgozni, hogy a szocialista párt önállóan váltsa le a Fideszt, megjegyezte azonban, hogy ez nem csak rajta múlik.

Nem tért ki arra, hogy a Fidesszel együttműködne-e.

„..ahhoz, hogy le tudjunk győzni valakit, az ördöggel is össze kell fogni, de az ördögtől jobbra álló emberrel azért már ne fogjunk össze!”

- fogalmazott a Jobbikkal kapcsolatban. Nem egyértelmű, hogy Molnár szóhasználata szerint ki az ördög akivel össze kell fogni? Az ördög talán a Fidesz amitől a Jobbik jobbra áll? De, akkor kit kell legyőzni?

Molnár egyébként az MSZP frakciójának és a párt élén nem új embereket akar látni, hanem olyan régi motorosokat, mint Tóth Bertalan, Burány Sándor, Lukács Zoltán, Harangozó Tamás vagy Mesterházy Attila. Botka Lászlót lehetséges miniszterelnök-jelöltnek nevezte, ugyanakkor megjegyezte azt is, hogy 2017-ben külsős személy is szóba kerülhet.