Most épp megint szövetkezne a baloldal

Molnár Gyula bejelentette.

Ugye történt, hogy Botka László elfogadta a miniszterelnök-jelöltséget, de kikötötte, hogy csak akkor, ha Gyurcsány nem lesz benne semmilyen MSZP-vel kötött szövetségben.

Aztán olyan hirtelenséggel távozott, hogy még az RTL Klub is megzavaradott, hogy kit is kéne betenni a miniszterelnök-jelölti vitára Vona Gábor mellé (végül lefújták az egészet). Molnár Gyula ezek után is úgy vélte, hogy el tudja irányítani a pártot és tegnap meg is írtuk, hogy Gyurcsány Ferenccel képzeli el a nagy győzelmet. A pártelnök még olyan városokat is feláldozott a DK javára, amik hagyományosan szocialista városnak számítanak.

Mégis lesz összeborulás? - Állítólag megvan a 106 egyéni baloldali jelölt listája

A portál szerint tízből hat helyen a MSZP, négy helyen a DK állíthatna saját, vagy "vendégjelöltet" az egyéni körzetekben a jövő áprilisi választáson.A 106 egyéni körzetet ennek megfelelően 62:44 arányban osztanák fel.A Zoom.hu szerint a listán nem csak a baloldal olyan súlyos tehertételei kapnának helyet, mint Bokros Lajos vagy Fodor Gábor, de az Együtt és a Párbeszéd súlytalan mikropártjai is ráférnének, az igazi meglepetés viszont az, hogy az LMP-s Szél Bernadettnek és Hadházy Ákosnak is szorítottak helyet.

Ma Molnár Gyula kijelentette, hogy az MSZP meg akar, és meg is fog állapodni politikai partnereivel a jövő évi parlamenti választásra. 

Az ellenzéki párt vezetője, az "Európa, a nők esélye, 25 év" című, az Európai Szocialisták Pártja (PES) és a 25 éves fennállását ünneplő MSZP nőtagozatának közös rendezvényén úgy fogalmazott, mire az "ünnepi díszek felkerülnek a fára", elő is készítik a megállapodást.

Molnár Gyula az addigi időszakra ugyanakkor azt üzente - név szerint nem említett - partnereiknek, hogy

"ne simliskedjenek, ne ügyeskedjenek",

és ne használják ki, hogy pártja ennyire nyitott a megállapodásra. Úgy tűnik, azért továbbra sem nagy a bizalom a baloldali pártok között, amin az elmúlt nyolc év után nem csodálkozunk.

Kiemelte, a győzelemhez nem elég a "meglévők intelligens újraosztása", az együttműködés akkor ér valamit, ha képesek megállapodni közös jelöltekben és egy közös kihívóban.