Az MSZP bemutatta jelöltjét, majd hozzátették: simán dobják, "ha valaki tud jobb ajánlatot"

10 másodpercen belül. 

Tegnap este a HírTV-ben hosszas faggatás után Hiller István elismerte, hogy akadt olyan szoci jelölt, aki Botka visszalépése után maga is felállt, ám hozzátette: "72 órán belül" bárhol az országban képesek új embert találni a feladatra. Nyilván ezt a tettre készséget szerette volna demonstrálni Molnár Gyula pátelnök ma Nagykanizsán - ám valami egészen mást sikerült megmutatnia. 

Most azt hagyjuk is, hogy a fénnyel szemben készült felvétel hátrányaival egy átlagos 16 éves vlogger is tisztában van, elvégre hasonló baki bárhol előfordulhat, és egyáltalán nem kell profinak és fullhádésnek lennie egy ilyen anyagnak ahhoz, hogy ütős legyen. Tekintsünk el a szocialista jelölt 1997 mintájú, vállalkozó-színű nyakkendős, fukszos, napszemcsis outfitjétől is. Van itt ennél jóval nagyobb gond is. 

Molnár az egészségügy sanyarú  helyzetének ecsetélése után a végén, mintegy mellékesen rátér az MSZP 2018-as helyi jelöltjének személyére is. Fodor Csabáról összesen annyit tudunk meg, hogy a párt megyei elnöke, és "kiváló jelölt" - hogy miért, az nem derül ki. Az viszont igen, hogy - és most tessék bekapcsolni a biztonsági öveket! - a szocialisták "nyitva állnak a tárgyalásokra" a többi ellenzéki erővel, és, 

"ha bárkinek van jobb ajánlata (...), akkor természetesen nem állunk ennek ellen."

Vagyis Molnár Gyula

bemutatott egy országgyűlési képviselőjelöltet, majd 10 másodperccel később hozzátette, hogy simán lecserélik, ha úgy alakul.

Az országos pártelnök ezután kijelentette, hogy 

az országos sajtónak nem, legfeljebb a helyi médiának nyilatkozik.

Hogy ez az egész milyen mérhetetlenül kínos, azt nyilván ő is érezte, hiszen a baloldali választókba lelket öntő, reményt adó sajtótájékoztatót így fejezte be:

"Úgyhogy, nem haragszanak meg...ha ez a..hmmm"

Nos, ami azt illeti, én egyáltalán nem vagyok mérges, sőt remekül szórakozom. Ám ez arról a 9%-nyi szavazóról, aki valamiért még mindig kitart az MSZP mellett, aligha mondható el.

(fotó: 8kerblog)