Nagy Márton 15 milliárd forint keretösszegű turisztikai támogatási programot harangozott be

Nagy Márton 15 milliárd forint keretösszegű turisztikai támogatási programot harangozott be

A miniszter elárulta, ezen belül a kávéházi cigányzene megőrzését szolgáló Muzsikáló Magyarország 2024 Programra 1 milliárd forintot fordítanak majd.

Az MTI híradása alapján a turisztikai ágazati szereplők versenyképességét erősítő támogatási program indul:

a komplex, három pillérből álló 15 milliárd forintos támogatási programcsomag legfontosabb célja a szolgáltatások minőségének javítása, a vidéki szolgáltatók gazdasági élénkítése célzott programokon keresztül

- jelentette be Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter kedden sajtótájékoztatón Budapesten.

Az NGM tárcavezetője hozzátette: az új ágazati támogatási programnak három eleme van, az MTÜ és a szolgáltatók javaslatára az elsőben a vidéki vendéglátóipari vállalkozások versenyképességét 13 milliárd forint keretösszeggel támogatják.

A Tourinform irodák korszerűsítésére 1 milliárd forintot, a kávéházi cigányzene megőrzését szolgáló Muzsikáló Magyarország 2024 Programra pedig 1 milliárd forintot fordítanak majd.

Nagy Márton kiemelte azt is, hogy a turizmus stratégiai ágazat, kulcsfontosságú a hozzájárulása a gazdasági növekedéshez. A versenyképesség fejlesztése támogatási programokat igényel - indokolta a miniszter.

(Címlapkép: Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter beszédet mond a Magyar Multi Program nemzetközi zárókonferenciáján a Budapest Marriott Hotelben 2023. március 29-én. MTI)