Túl sok volt a cigány a kanizsai kocsmában, ezért megverték őket

Szóvá tette a kocsmárosnak, hogy miért szól cigányzene az automatában, azután provokatívan megkérdezte, hogy „mi az, hogy itt ennyi cigány van”. Közölte a presszó vezetőjével, hogy utálja a cigányokat, mert van két gyereke, akik veszélyben vannak a cigányoktól.

Ezután közölte a presszó vendégei előtt, hogy „majd ő itt rendet rak”. A pulthoz érkező roma vendégekbe is belekötött, emiatt a pultosnő lezárta a zenegépet, és zárórához készült, hogy a további atrocitásokat megelőzze. 

Eközben a presszóban tartózkodó 15-20 fős közönségből többen a kötekedő férfihoz mentek, hogy őt kivezessék, ő azonban ennek ellenállt és válogatás nélkül ütni kezdte az ott tartózkodó cigány és nem cigány személyeket. Emiatt néhányan megragadták és a kezénél fogva a presszóból kirakták.

A férfi felhívta a barátait, hogy jöjjenek segíteni, mert megtámadták a cigányok. A három barát, valamint a társaságukban levő két fiatal nő taxit hívtak, majd taxival felmentek a presszóhoz.

A kocsmánál együttesen rátámadtak először a presszó előtt álldogáló és cigarettázó személyekre, majd az épületben tartózkodó vendégekre. Az ott levő férfiakat és nőket válogatás nélkül ütötték, rúgták, akik közül néhányan a kiszolgáló pult mögé bújtak, illetve a raktárban kerestek menedéket, míg mások kimenekültek.

Amikor a terheltek mentek be a presszóba, az onnan éppen kifelé induló férfit az egyikük ököllel arcon ütötte, majd belerúgott a jobb lábába, ezzel 8 napon túl gyógyuló súlyos sérülést okozott. A megtámadott férfinak a feje és a lába sérült meg, a támadónak pedig eltört a lábközépcsontja.

Az egyik vendég hívta a rendőröket, de mire kiértek, a támadók már elhagyták a helyszínt. A dulakodás következtében a presszó berendezése megrongálódott, egy bárszék és több pohár összetörött. A kocsmárosnak a támadók később önként 150.000 forintot fizettek részben a rongálás, részben a bevételkiesés miatti kár megtérítése érdekében.

A négy férfit többek között garázdasággal, közösség tagja elleni erőszakkal és súlyos testi sértéssel is vádolja a Nagykanizsai Járási Ügyészség.