Napi román: most épp két lopott BMW-vel akartak meglépni

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében fogták el a lopott gépkocsikkal a román határ felé tartó külföldieket - írja a police.hu.
 
A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába szombaton Hajdú-Bihar megyei rendőröktől érkezett jelzés, hogy az M3-as autópályán egy külföldről ellopott BMW halad Mátészalka irányába.
 
A Csengeri Rendőrőrs munkatársai a 49-es számú főúton, Porcsalma közelében állították meg a járművet, melyet az osztrák hatóságok a Schengeni Információs Rendszerben (SIS) köröztek. Az autót vezető 27 éves román férfi ellen lopás bűntett elkövetése miatt nemzetközi elfogatóparancs volt érvényben. Az intézkedés közben érkezett az ellenőrzés helyszínére egy másik BMW, melyet szintén köröztek, csakúgy, mint 23 éves román állampolgárságú sofőrjét. A rendőrök a luxusautókat lefoglalták, a sofőröket pedig őrizetbe vették. A Mátészalkai Rendőrkapitányság Csengeri Rendőrőrse az ORFK Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központ SIRENE Irodájának közreműködésével felvette a kapcsolatot a körözést elrendelő osztrák hatósággal.