"Lángolni fogtok!" - Miért fenyegetnek erőszakos anarchisták egy kölni hotelt?

Nagy a bátorság, ha londínereket és szobalányokat kell terrorizálni.

Az "antifasiszta küzdelem" élharcosai most épp a kölni Maritim Hotel alkalmazottait bombázzák halálos fenyegetésekkel, amiért az Alternatíva Németországnak (AfD) tagsága ott merészelt szobákat kibérelni legnagyobb tavaszi rendezvényére, írja a Junge Freiheit.

Az április 23-24-én megrendezésre kerülő pártnap alkalmából a hős antifák azzal fenyegették meg a menedzsmentet:

"ha mindét nap bemennek dolgozni az alkalmazottak, lángolni fog az épület".

A hotel vezetősége ugyanakkor nem akarja diszkriminálni a különféle pártok képviselőit és annak ellenére sem tágít az AfD-vel kötött szerződéstől, hogy már több baloldali szervezet is tiltakozó akciókat tervez a hotelhez a rendezvény idejére.

Hartmut Korthäuter igazgató úgy véli:

"Ha valakivel szerződést kötünk, azzal vállalunk egy kötelezettséget."

Gerd Prochaska, ügyvezető igazgató szintén kitart amellett, hogy szállást biztosítsanak a szélsőjobboldalinak mondott párt politikusainak:

"Nem a mi dolgunk, hogy megítéljük az AfD-t. Ez a választók feladata lesz, szeptember 24-én."

Meri, vagy nem meri?

Az AfD számára kiemelten fontos pártgyűlésen dől majd el:

állítanak-e kancellárjelöltet Martin Schulz-cal és Angela Merkellel szemben a következő választásra, és ha igen, kicsodát?

Erről egy előzetes internetes szavazáson fog dönteni a tagság, mivel mind Frauke Petry társelnök, mind Alexander Gauland alelnök úgy vélik: fölösleges addig kancellárjelöltben gondolkodni, amíg a tagság nem ítéli alkalmasnak a pártot arra, hogy eséllyel induljon egy ilyen megmérettetésen (tény, hogy a kancellári posztért való versenyben egyelőre nem indulnának valami remek kilátásokkal - a szerk.).

Gauland azt sem zárta ki, hogy rögtön egy egész jelöltcsapattal vágnak neki a megmérettetésnek (ez a német belpolitikában nem szokatlan megoldás - a szerk.), ám Petry egy Focus-nak adott interjúban nem lelkesedett annyira az ötletért.

(Kép: Demonstráló antifák Kölnben)

Egy hivatalos jelentés megerősítette: Nincs szánalmasabb dolog, mint szélsőbalos aktivistának lenni

A Bild-ben napvilágot látott jelentés a berlini radikálbalos mozgalom 2009 és 2013 közötti működésére koncentrál, és kiderül belőle: a német fővárosban működő 873 szélsőségesnek mindössze 16 százaléka nő, 78 százalékuk pedig 18 és 28 év közötti fiatal férfi.