A Nemzetközi Oltóközpont egy héten belül mindenkinek visszautalja az előfoglalás díját

A Nemzetközi Oltóközpont egy héten belül mindenkinek visszautalja az előfoglalás díját

Mint arról a múlt héten beszámoltunk, eljárást indított a fővárosi kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Főosztálya a Nemzetközi Oltóközpont ellen, hogy kiderítse, a magán-egészségügyi szolgáltató tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytat-e azzal, hogy 5 ezer forintért előjegyzést vesz fel, valamint a honlapján elhelyezett oltással kapcsolatos tájékoztatások teljes körűek és valósak-e.

Fogyasztóvédelmi eljárás indult a Nemzetközi Oltópont ellen, amiért ötezer forintot kérnek az oltás előjegyzésére

Mint azt tavaly szeptemberben megírtuk, 5000 forintért lehet előjegyezni koronavírus-oltásra a Nemzetközi Oltóközpont nevű magáncégnél. 5000 forintért lehetett előjegyezni koronavírus-oltásra a Nemzetközi Oltóközpont nevű magáncégnél, ugyanakkor a felületet egyik pillanatról a másikra levették a honlapról. A hirdetés kifejezetten azzal érvelt, hogy így elsők között lehet majd oltáshoz jutni.

Úgy tűnik, az eljárás megtette a hatását, a Nemzetközi Oltóközpont friss tájékoztatása szerint ugyanis egy héten belül mindenkinek visszautalják a pénzt.

"A változó jogi környezethez igazodva visszautalja a teljes befizetett összeget minden érintettnek, ugyanakkor továbbra is
mindent megtesz azért, hogy oltással segítse a koronavírus-járvány elleni védekezést" - közölte kedd este a Nemzetközi Oltóközpont Kft.

Kámány Roland, a Nemzetközi Oltóközpont Kft. ügyvezetője azt mondta,

"Vannak helyzetek, amikor a szűkebb értelemben vett szervezési szempontokat felülírja az élet. Most ez történt. Bár eddigi rendszerünket így szakmai logika mentén építettük fel, be kell látnunk, hogy az a továbbiakban meglévő formájában nem tartható fenn."

A magán-egészségügyi szolgáltató közleménye szerint a kezdeményezés még 2020 augusztusában született, most március 23-án azonban megszüntetik az előregisztrációt és egy héten belül minden érdeklődőnek visszafizetik az előfoglalás díját.

Egy olvasónk fotót is küldött az emailről, amiben kiértesítik az érintetteket:

Közölték azt is, a várólistát pedig lezárják, nem bővítik tovább, a regisztrálók listáját viszont megtartja a vállalat, ha pedig vakcinához jutnak, akkor a jelenlegi sorrendben értesítik majd a pácienseket.

A Nemzetközi Oltóközpont egyúttal arra kér mindenkit, hogy ha teheti, jelentkezzen oltásért a hivatalos állami vakcinaregisztrációs oldalon.

A Napi.hu cikkében megjegyzi, a cég egy héttel ezelőtt még azt kommunikálta, hogy várhatóan két hónapon belül a Pfizer-BioNTech vakcináját tudja biztosítani, amiért cserébe az 5 ezer forintos előregisztrációs díjon felül további 23 ezer forintot, vagyis összesen 28 ezer forintot kellett volna fizetni.