Nevet változtatott a Párbeszéd Magyarországért

Nevet változtatott a Párbeszéd Magyarországért

Miután a Jobbik Magyarországért Mozgalom egy hónapja bejelentette, hogy Jobbik – Konzervatívok néven folytatják a politizálást, mai pártrendezvényén a Párbeszéd is új nevet választott.

Vége a Párbeszéd Magyarországnak, mostantól a pártot Párbeszéd, a zöldek pártjának fogják hívni

– jelentette be vasárnap Tordai Bence országgyűlési képviselő. Az ellenzéki párt Párbeszéddel a Zöld Magyarországért! elnevezésű nagyrendezvényén Tordai arról beszélt, hogy 15 éve alapították meg az LMP-t, majd később, tíz éve a Párbeszédet.

A nevét és logóját is megváltoztató párt online is közvetített eseményén felszólalt Karácsony Gergely, Szabó Rebeka, Jávor Benedek, Szabó Tímea, V. Naszályi Márta, Tordai Bence és a párt alpolgármesterei is. A jövő évi európai parlamenti választások kapcsán bejelentették, hogy a Párbeszéd – Zöldek EP-listáját Jávor Benedek vezeti majd.

Amint azt a hvg.hu megjegyzi, a Párbeszéd – Zöldek közösségi oldalain egyelőre nem történt meg a névváltoztatás, továbbra is Párbeszéd Magyarországért néven láthatók az egyes platformjaikon.

Ismeretes, egy hónappal ezelőtt, február 25-ei évadnyitóján Gyöngyösi Márton Jobbik-elnök is pártja névváltoztatását jelentette be, azóta Jobbik – Konzervatívok néven folytatják politikai tevékenységüket.

(Címlapkép: Tordai Bence és Szabó Rebeka, a Párbeszéd társelnökei. Facebook)