Nincs egyedül a sümegi béke Rolls-Royce – a magyar közélet TOP10 celebautója

Sümegen Rolls gurult a Békemeneten, Lázár és Rogán kedvence az Audi, Orbán inkább buszra ül, a legdrágább CBA bevásárlókocsi pedig 226 millió forint.

Sümegen béke Rolls-Royce gurult a tapolcai Fideszért

A Civil Összefogás Fórum (CÖF) a sümegi fideszeseket ébresztette fel azzal a „békekocsisoszloppal” ami bevonult a településre. A konvojban feltűnt egy Royce Silver Shadow, OT rendszámmal. Az „OT” minősítést megszerezni nehéz, de megéri, az „oldtimer-rendszám” jelentősen megnöveli a jármű értékét, az ilyen jelzéssel ellátott veterán autó műszaki vizsgája ötévente esedékes, teljesítményadót és regisztrációs adót nem kell fizetni utána. A Royce Silver Shadow, a legnagyobb példányban előállított Rolls-típus, 1965 és 1980 között kerülhetett le a futószalagról, magyarországi értéke 4-6,5 millió forint körül mozog. A sümegi béke Rolls tulajdonosa szerint autója nem értékesebb, mint egy Suzuki. A típust jellegénél fogva nem megvenni, hanem fenntartani drága. Több hírportál szerint nem ez a jármű volt a legdrágább kocsi a felvonuláson, a békemenetesek annak is örültek, hogy nem Ferrarival érkeztek szimpatizánsaik, pedig egyesek megtehették volna ezt is. Néhány párt így is közleményt adott ki a Rolls megjelenése után az „urizáló” fideszesekről.
 
 Forrás: Tóth Tibor - Magyar Nemzet

Lázár az Audira esküszik – lézerblokkoló és gyári navigáció

Négy éve egy S8-as Audi került be a hírekbe, amit Lázár János Hódmezővásárhely egykori polgármestere használt. A kormánypárt politikusa akkor azt mondta, hogy a körülbelül 15 millió forint értékű kocsit havi 500-600 ezer forintért bérli számára települése és a Fidesz-frakció közösen. „Én egy hónapban hétezer kilométert is megteszek autóval” – mondta Lázár sajtótájékoztatóján, miután magyarázkodásra kényszerült. Hozzátette, hogy munkája miatt naponta ingázik Budapest és lakhelye között. Közölte, hogy neki a kocsi típusa „irreleváns”, de ahhoz ragaszkodik, hogy olyan autót biztosítsanak számára, amely képes „üzembiztonságosan” megtenni két pont közötti utat, rövid idő alatt. A gyorshajtással nem lehetett baj, egy nyilvánosságra került fotó szerint a kocsira a sebességmérők kijátszására alkalmas, úgynevezett lézerblokkolót is szereltek. Lázár elismerte, hogy szolgálati autójára a tudtával szerelték fel az eszközt. Majd bejelentette: lemond az elhíresült Audi használatáról, új kocsiján nem lesz lézerblokkoló. Lázár egy kétéves Audi A6 allroad quattrót vételezett, ezt egészen 2012-ig feltüntette vagyonnyilatkozatában. Ennek ára 7-14 millió forint körül lehetett. A járgány bőrüléssel, 290 lóerővel, beépített navigációs rendszerrel rendelkezett, ugyan használtan került a politikushoz, de csak 9200 kilométer volt benne, egy német szalon tesztkocsija volt.

Szanyi kikérte magának az „audizást” – hiszen csak egy BMW-je van

2012-ben a legnagyobb közösségi portálon kritizálta Szanyi Tibor MSZP-s képviselőt Ertsey Katalin, az LMP frakciójának tagja, aki szerint Szanyi úgy ment ki az egyik diáktüntetésre, hogy közben egy „fűtött Audiban” ült és iPadezett. A belevaló angyalföldi politikus értette a lényeget, közösségi oldalán, megcáfolta Ertseyt. „Nincs "fűtött Audim", és nem vonultam a diákokkal. Egy BMW-vel járok, és a fűtött ELTE-n, illetve a fűtetlen Kossuth téren követtem figyelemmel az eseményeket.” – közölte. A helyreigazításból több internetes karikatúra, „mém” is született, feltüntetve Szanyi BMW 530 xd járgányát. Hasonló típushoz ma 4,5 millió forintért hozzálehet jutni használtan.

Orbán csak buszozik

2014 nyarán lecserélte Volkswagen Multivan kisbuszát Orbán Viktor, az új autó szinte mindenben pontos mása volt az előzőnek. A kocsi a TEK tulajdona, a törvény szerint ők látják el a miniszterelnök védelmét. Az eredeti autót még 2011-ben vásárolta a szervezet, mert a korábbi bérlési struktúra nem volt gazdaságos. Nagyjából 15 millió forintba kerülhetett a járgány. Előtte havi 200 ezer forintért béreltek egy hasonló kisbuszt. A TEK elárulta: nincs szó autócseréről. A törvény szerint a kormányfő védelmét felső kategóriájú, megfelelő biztonsági berendezéssel ellátott járművel kell biztosítani. Időközönként szükséges a járművek biztonsági és műszaki átvizsgálása, ez alatt Orbán hasonló cserebuszt kap. Viktor ellenzékben is előnyben részesítette a kényelmes kisbuszokat, amibe általában egy iskolai hátizsákkal a kezében ült be.

Rogánnál is az Audi nyert az ellenzék megfigyelése szerint

Rogán Antal azt feltételezte tavaly februárban, hogy a folyamatos megfigyelésnek tudható be az, hogy az ellenzéki politikusok szinte azonnal információt kaptak arról, hogy nem a vagyonnyilatkozatában szereplő Audi A3-ast használta. Szigetvári Viktor, az Együtt-PM társelnöke közölte a Twitteren, hogy Rogánt egy új Audi A6-os kombival látták a belvárosban. Rogán elmondta: az A6-os azért került hozzá, mert a 2011 óta tartós bérletben használt A3-as sebességváltója elromlott, és a tulajdonos – az ország egyik legnagyobb flottakezelő cége – a helyrehozatal alatt egy cserejárművet adott neki. A kormánypárti képviselő szerint az is lehet, hogy végleg kicseréli a meghibásodott kocsit a kétéves Audi kombira, hiszen annak bérleti díja nem sokkal magasabb az eddiginél, ráadásul a családjának szükség van egy nagyobb autóra. Rogán elmondta, hallott azokról a híresztelésekről is, hogy neje egy Audi terepjáróval közlekedik.
 „A családnak csak egyetlen autója van, meg lehet nézni a garázsunk” 
– hangsúlyozta a frakcióvezető. A politikai programokra Rogánt a képviselőcsoport VW Transporter kisbusza szállítja. „Három szoba, három gyerek, négy kerék” – mondta annak idején Orbán Viktor, ezek szerint párttársa tartja az ütemtervet.

Bevásárlókocsi 

Egy civil kocsival kezdtünk, most a kiskereskedelmi szektorba térünk át. A „Bojkott CBA & Coop & Reál” csoport egyik tagja posztolta a képet, amin egy Porsche 918 Spyder parkol a felfestés szerint a CBA vezetőségnek fenntartott parkolóhelyen. A jármű csúcssebessége 340 km/óra, 8 másodperc alatt gyorsul százra, 887 lóerős. Eddig durván 800 darabot adtak el belőle a világon, az októberi adatok szerint az Egyesült Államokba 37, Svájcba 8, Hollandiába 6 darabot.  Az alapverziója is körülbelül 900 ezer dollárba (körülbelül 226 millió forint) kerül.

Újgazdagok

A balatoni Hummer számtalan tréfás mém ihletője. A rendőrség szerint egyszerre ment a 10-12 centis jégre a két, egyenként háromtonnás kocsi. A kocsikat kimentették a jeges vízből, a tulajdonos szerint a kocsiknak semmi bajuk nem lett. A balatonkenesei rendőrségen az újságírók kérdésére azt mondták, hogy az autók tulajdonosai ellen szabálysértési eljárást indítanak, mert megsértették a jégen tartózkodás szabályait. A büntetés ilyen esetekben általában nagyságrendileg húszezer forint szokott lenni.
 
Forrás: porthole.hu
 
Az origo szerint egy Hummer H2 használtan 4,5-15 millió forintba kerül, életkortól függően. A terepjáró gázlómélysége mintegy 50 centi, de a képek és a vízi rendészet szerint ezek a kocsik a 80-100 centis vízbe merültek, tehát valószínűleg tönkrementek. 
 
Forrás: 444.hu - olvasói felvétel
 
Egy belga üzletember a tulajdonosa annak a fekete Bentley luxusautónak, amely szabálytalan parkolásairól vált hírhedtté Budapesten. 

Bayer Zsolt szlovák rendszáma

Bayer Zsoltnak nem a kocsija, hanem szlovák rendszáma miatt lett híres. Az ismert jobboldali publicista, Zsolt cége Szlovákiában volt bejegyezve, autójának is szlovák rendszáma volt. Bayer később rádöbbent, hogy a szomszédos ország vezetői magyarellenesek, ezért úgy döntött, inkább hazahozza cégeit.