Őfelsége bérellenzéke lehet a vs.hu, a szerkesztőség nem tudta, ma lefagyott

Az MNB elismerte, hogy a közpénz, az közpénz. Emiatt derült ki, hogy „bérellenzéki” média épülhet.

számolatlan közpénz

A hat alapítvány (Pallas Athéné Domus Animae, Pallas Athéné Domus Scientiae, Pallas Athéné Geopolitikai, Pallas Athéné Domus Mentis, Pallas Athéné Domus Innovationis, Pallas Athéné Domus Concordiae) közzétette az 5 millió forint felett szerződéseit a honlapján. Napvilágra került az a döbbenetes igazság, miszerint az origo.hu és a vs.hu kiadója a New Wave Kft. több mint félmilliárd forintot, mintegy 501 416 000 forintot kapott különféle támogatások formájában. A céghez személyi átfedéssel köthető Frank Digitál Kft., illetve az Index.hu szerint a szintén a körbe tartozó We Love Budapest együttesen további 130 millió forintot kapott. Érdekesség, hogy a New Wave különböző korábbi sajtóértesülések szerint Matolcsy György unokatestvérének az érdekeltségébe tartozik

egy lapon széles gábor és a vs.hu

A rokoni kapcsolatok ellenére a vs.hu erősen ellenzéki hangvételű lapnak számít továbbra is, az online lap egyik újságírója korábban három évig pereskedett azért, hogy megkapja a Fidesz-közeli Századvég és kormány közötti szerződéseket, melyek mintegy 4,1 milliárd közpénz felhasználásáról szólnak. Emiatt a szembenállás miatt, rendkívül különös ez a félmilliárd forint. Hiszen a vs.hu technikailag az erősen konzervatív, Széles Gábor-féle Magyar Hírlap újságírójával és az ECHO TV-el került egy lapra, ez sok liberális médiamunkatárs számára nyilván nehezen felvállalható. A vs.hu főszerkesztője, Lebhardt Olivér azt mondta, hogy az elkészült anyagokra mindannyian büszkék, szerinte az újságírók és szerkesztők függetlenségét, önállóságát nem sértette semmi. Elismerte ugyanakkor, hogy a projekt finanszírozásáról, a pályázatokról a szerkesztőség tagjai többségükben nem tudtak, de ő igen.

az ellenzék dühös

Ellenzéki, többnyire baloldali kispártok máris hűtlen kezelés miatt tettek feljelentést. Elképzelhető, hogy a vs.hu hosszabb távra tervezett: a 2018-os kampányban a Fidesznek kapóra jöhet egy olyan kommunikációs felület, mely az ellenzéki olvasók számára autentikus. Ezen a felületen olyan úgynevezett passziváló, avagy szembesítő anyagokat lehetne közvetíteni, melyek ugyan nem ösztönöznek arra, hogy szavazzon az ember a kormánypártra, de hitelteleníthetik az ellenzék pártjait is.

Érdekesség, hogy a vs.hu szombaton 12 óra után leállt, a hibaüzenet a következő: a kiszolgáló szerver nem elérhető, ami egyszerű technikai hiba is lehet, de a fentiek fényében azért nagyon különös.