Olcsóbb benzinnel csalogatják a szurkolókat

"Azt követően, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség a jogszabályoknak való megfelelés, és a szurkolók gyorsabb, egyszeri beazonosítása érdekében bevezette a klubkártya, illetve a Futballkártya intézményét, mára az eszköz komoly kedvezményekhez is juttatja a mintegy 175 ezer fős szurkolói közösséget" - olvasható az MLSZ honlapján.
 
A jövőben minden kártyával rendelkező szurkoló – egyszeri számítógépes regisztráció után – a MOL honlapján jogosulttá válik egy egyedi kivitelű Green Kártya kiváltására, amelyet használva a MOL töltőállomásain literenként 7 forint kedvezményhez juthat. Azt már csak mi tesszük hozzá, hogy a Green Kártyát bárki kiválthatja, és 5 forinttal olcsóbban tankolhat, a szurkolói kártya tehát valójában csak 2 forintos kedvezmény nyújt.
 
A kezdeményezéssel egyébként semmi probléma nem lenne, a szurkolók jelentős része is azt szeretné, ha kedvezményekkel járna a szurkolói kártya kiváltása, ami egyébként kívánságuk szerint opcionális lenne. Azonban a rendszernek első sorban továbbra is "biztonsági" és adatbázis-építési céljai vannak, kártya hiányában pedig nem látogatható egyetlen mérkőzés sem. Az eredmény ismert: ürességtől konganak a stadionok, az ultrák bojkottja miatt pedig hangulat sincs már a meccseken.
 
Az MLSZ-t ez nem zavarja, mostani tájékoztatójukban is folytatják a hamis sikerpropagandát: "A Finnország és Görögország elleni mérkőzéseken egyértelműen bebizonyosodott, hogy a kezdeti ódzkodás után a szurkolók kiváltják, és használják a klub-, illetve Futballkártyákat, és előszeretettel vásárolnak az interneten" - fogalmazott Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője. Pedig a helyzet nem túl bonyolult: a nézők szerették volna megnézni élőben a válogatott mérkőzését, amit csak úgy tehettek meg, hogy kiváltják a kártyát.
 
A szövetségnél azóta is erre hivatkoznak, rá sem hederítve arra, hogy a bajnokságban sorra dőlnek meg a negatív nézőcsúcsok.
 
Na de talán majd az olcsóbb benzin meghozza az áttörést...