Orbán a Magyarral való harcra fókuszált 1956 helyett

Orbán a Magyarral való harcra fókuszált 1956 helyett

A pártpolitikusként megnyilvánuló kormányfő ünnepi beszédében azt ígérte híveinek, legyőzi a Tisza elnökét.

Leginkább az aktuálpolitikát helyezte fókuszba Orbán Viktor, aki az 1956-os forradalom helyett arra hegyezte ki beszédét, hogy megígérje, legyőzi a Tisza Pártot vezető Magyar Pétert.

Orbán utcai erődemonstráció helyett szavakban próbált erőt mutatni híveinek. Váratlanul kemény beszédet mondott az állami ünnepségen

- írja összefoglalójában a Telex, hozzátéve: nyíltan nekiment Magyar Péternek, akit árulónak, idegen érdekek kiszolgálójának nevezett. Egyszer sem mondta ki a legnagyobb ellenzéki párt vezetőjének nevét, de egyértelmű volt, hogy rá céloz.

A pártpolitikusként megnyilvánuló miniszterelnök „Az ellenzék új vezére ott ül az asztaluknál Manfred Weber mellett. Ez nem összeesküvés-elmélet, ez összeesküvés a gyakorlatban, országvilág előtt, egy új XXI. századi love story.

A brüsszeli gazda megvakarta a kutyus fejét, a többit mindenki láthatta. Csak úgy áradt a szerelem”

– vélte Orbán, aki régebben szintén ült egy az asztalnál Weberrel.

A Fidesz első embereként azt is kijelentette, hogy szerinte „Brüsszel” a szovjetekhez hasonlóan vazallussá akarja tenni Magyarországot, és az „igazi aláíró fajta” Magyar vezetésével szerinte bábkormányt ültetnének a magyarok nyakába, kiszolgálva az uniós érdekeket. Úgy vélekedett, már csak egy lépés, hogy kiderüljön, Magyar Péter is Soros György embere.

Leszögezte: felveszi harcot új kihívójával és le fogja győzni őt.

Nem tűrjük el, hogy újra bábállammá, Brüsszel vazallusává tegyék Magyarországot. Nem fog nekik sikerülni, itt nem törnek át. Mi győzünk, ők veszítenek, mi magyarok meg tudjuk és meg is fogjuk csinálni, újra meg fogjuk csinálni

- fogalmazott Orbán Viktor.

(Címlapkép: Magyar Péter és Orbán Viktor az EP-ben - Facebook)