Kiszavazó-show: jövő héten a Fideszt kitehetik az Európai Néppártból

Kiszavazó-show: jövő héten a Fideszt kitehetik az Európai Néppártból

Jövő héten nemcsak a fideszes Deutsch Tamásról, hanem

a teljes Fidesz-frakció tagságáról is szavazhat az Európai Néppárt (EPP). 

Az már egyértelmű, hogy Deutsch Tamás gestapos kijelentését nem bocsájtotta meg az EPP, de a Telex az Oe24.at-re hivatkozva arról is ír, hogy szintén jövő héten foglalkozhatnak azzal a tavaszi javaslattal, amiben a Fidesz teljes delegációjának kizárását kezdeményezték a felhatalmazási törvény miatt. Az osztrák portál cikke szerint legalábbis „intenzíven” foglalkoznak majd a javaslattal.

Néppárti EP-képviselő: elkötelezettek vagyunk az EU mellett, a Fidesznek nincs helye ebben a pártcsaládban

Címlap Néppárti EP-képviselő: elkötelezettek vagyunk az EU mellett, a Fidesznek nincs helye ebben a pártcsaládban (...) nem foglalkozom mások magánéletével, tiszteletben tartom mindenkinek a szexuális orientációját. Mindenki maga dönti el, hogy este hol, hogyan és kivel szórakozik. - mondta Radan Kanev bolgár néppárti EP-képviselő az Azonnalinak a Szájer-ügyre vonatkozó kérdésre.

Jó ideje húzódik a vita a Fidesz és az Európai Néppárt között, nemsokára kiderül, hogy erre milyen hatással lesz Orbán Viktor (elmaradt) vétója. Ahogy az ismert, az EU költségvetéséről, a hozzákapcsolt kompromisszumról az Európai Parlamentnek is szavaznia kell.