Orbán Viktor Heinrich Pecinával tárgyalt Bécsben

Titkosnak szánt találkozó.

A Zoom.hu szerezte ezt az információt, de később Havasi Bertalan, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára, Orbán Viktor sajtófőnöke is megerősítette azt, hozzátéve, hogy Pecina kért találkozót a miniszterelnöktől.

A hétfő délutáni utazás azért volt meglepő, mert aznap nem találkozott Orbán az osztrák kormány képviselőivel. Eredetileg Kovács Zoltán kormányszóvivő tartott volna háttérbeszélgetést újságíróknak, de végül lemondta.

A lap úgy tudja, hogy szűk körben zajlott a találkozó az osztrák üzletemberrel, aki 2014 októberében megvette, két évvel később bezáratta a Népszabadságot, majd tavaly júliusban egy hozzá köthető cég megvásárolta Kelet-Magyarország legnagyobb kiadóját, a Russmediát, ehhez tartozik a Hajdú-bihari Napló, az Észak-Magyarország és a Kelet-Magyarország napilapok, valamint a regionális megyei portálok. Pecina az erdélyi médiapiacra is bevásárolta magát.

Azt nem tudjuk, hogy a találkozó a virslizés előtt vagy után történt.

Orbán Rogánnal virslizik

Orbán Viktor megérkezett Bécsbe, ahol Rogán Antallal megálltak benyomni egy roppanós virslit, sőt, talán még perec is jut desszertnek. A magyar miniszterelnök egyébként vonattal ment Ausztriába, hogy Sebastian Kurz kancellárral, és Heinz-Christian Strache alkancellárral tárgyaljon. A vidám utazásról is készült fotó: (fotó: Orbán Viktor/Facebook)